Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Unanimitat al ple de l'Ajuntament de Tortosa per oferir ajuda als refugiats

També s'aprova una moció per acabar amb les cues a la comissaria de la policia espanyola

ACN

Whatsapp
Refugiats manifestant-se aquest dilluns a Brussel·les. Foto: EFE

Refugiats manifestant-se aquest dilluns a Brussel·les. Foto: EFE

El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat per unanimitat de tots els grups municipals una moció de suport a l'acollida dels refugiats sirians i altres víctimes de conflictes armats. El text aprovat està consensuat per les entitats municipalistes i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. En el ple ordinari d'aquest setembre també s'ha aprovat una proposta de CiU i ERC reclamant al govern espanyol una solució "definitiva" i "permanent" a la situació d ela comissaria de la policia espanyola a Tortosa; així com dues mocions d'ERC i PSC de suport a la proposta de cabal ecològic per al tram final del riu Ebre consensuada en el marc de la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre.

Entre les mesures aprovades en la moció de suport a l'acollida de refugiats es demana al govern de l'Estat una major dotació de recursos a la Unió Europea, augmentar el nombre de places d'asil i augmentar de 6 a 24 mesos el període d'acollida als sol·licitants. A la Generalitat se sol·licita adequar el Pla de Protecció Internacional a Catalunya, territorialitzar els serveis d'atenció als demandants d'asil, formar a les persones dels municipis que hauran de fer l'atenció als sol·licitants, i donar suport als municipis acollidors, així com també als països d'asil.

L'assumpció del contingut íntegre d'aquesta moció de Presidència ha comportat la retirada de mocions similars dels grups d'ERC, Movem Tortosa, PSC i CUP. L'Ajuntament de Tortosa ha posat en marxa, recentment, l'oficina d'atenció al refugiat, amb l'objectiu de canalitzar els oferiments de col·laboració per part de la ciutadania.

El ple també ha aprovat, per unanimitat, una moció de CiU i ERC reclamant al govern espanyol una solució definitiva i permanent a la situació de la comissaria de la policia espanyola a Tortosa, que aquest estiu ha viscut situacions de col·lapse amb llargues cues per part de ciutadans a l'hora de renovar el DNI, NIE i passaport.

També han prosperat, amb el suport de tots els regidors, dues mocions d'ERC i PSC, que s'han debatut i votat de manera conjunta, de suport a la proposta de cabal ecològic per al tram final del riu Ebre consensuada en el marc de la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre; així com una proposta del grup d'ERC per millorar l'espai urbà de la ciutat plantant 400 nous arbres.

Així mateix, també s'ha aprovat -amb els vots de tots els regidors i l'única abstenció del PP- la moció del grup del PSC instant l'Ajuntament a adherir-se a la Plataforma d'ajuntaments per a l'habitatge digne i contra la pobresa energètica.

Per contra han estat rebutjades les propostes del PSC sobre la licitació del contracte del Servei d'Ajuda a Domicili, la de Movem Tortosa-ET sobre la introducció de millores a la Festa del Renaixement, i la de la CUP demanant la supressió del glifosat en espais públics.

A més de les mocions de grups polítics, en la sessió ordinària d'aquest dilluns s'ha fet l'aprovació definitiva del Compte General de 2014, una vegada aprovat per la Comissió Especial de Comptes i després que no s'hagin presentat al·legacions durant el seu període d'exposició. L'alcalde ha recordat les principals xifres del tancament de l'exercici: una liquidació de romanent de tresoreria positiva de 2,7 MEUR, un resultat pressupostari positiu de 1,2 MEUR, un import d'amortització de préstecs de 5,8 MEUR i un estalvi net real de 2,1 MEUR. A finals de 2014, el volum de préstecs i operacions avalades ascendia a 43,9 MEUR.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También