Unes 300 persones marxen contra la nova gestió de la gossera municipal de Tortosa

La plataforma SOS Arca rebutja la proposta d’adjudicació del consistori a l’empresa El Corralet de Vinaròs perquè tem que apliqui el sacrifici d’animals no reclamats per estalviar costos

08 enero 2018 17:26 | Actualizado a 08 enero 2018 17:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Entre 250 i 300 persones es van manifestar ahir a Tortosa amb l’objectiu d’evitar que la gestió de la gossera municipal s’atorgui a l’empresa El Corralet de Vinaròs. La mobilització fou convocada per la plataforma SOS Arca, formada en bona part pels voluntaris de la protectora dels animals del mateix nom (Arca), que gestiona la gossera municipal fa 17 anys. 

Susi Gómez, portaveu de la plataforma SOS Arca, explicava amb claredat les raons de la mobilització. «L’Ajuntament de Tortosa ha fet una proposta d’adjudicació del servei a un preu més baix a una empresa privada de Vinaròs. Sabem que gosseres apliquen el sacrifici als animals i nosaltres, les protectores, no ho fem mai. Volem que els nostres ‘peluts’ siguin gestionats per una entitat protectora sense ànim de lucre que vetlli pel seu benestar. Una gossera busca beneficis, els animals estaran en perill». 

I encara va continuar, «en el nostre cas requerim ajuda internacional, des d’Alemanya, Holanda o d’Anglaterra, fem mercadets i altres accions. Si fem tot això per poder subsistir, com pot ser que se li adjudiqui el mateix servei a una empresa per menys diners? Doncs perquè al cap de poques de setmanes, l’empresa ens temem que sacrifiqui els animals sense necessitat de gastar-se més diners en veterinaris o alimentació. No ho volem!».

La manifestació va comptar amb la presència activa de membres de la Plataforma Alternativa a la Festa Taurina a les Terres de l’Ebre i Anima Naturalis, mobilitzats en contra de la possibilitat que els gossos puguin ser sacrificats pels nous gestors. Tots plegats, i des de la plaça del Carrilet, van iniciar la marxa per l’avinguda Generalitat fins a la plaça de l’Ajuntament.
Els manifestants van cridar consignes de rebuig a l’empresa El Corralet, a qui acusen d’haver rebut denúncies per maltractament animal, i de suport a Arca i a les protectores. La majoria dels mobilitzats anava acompanyat del seu gos.

Arribats a l’Ajuntament, la mirada es va dirigir a l’equip de govern, especialment a l’alcalde, Ferran Bel, considerat el responsable del procés d’adjudicació.

Peticions a l’alcalde

Les voluntàries d’Arca s’hi van dirigir, megàfon en mà, encara que l’alcalde no estava present a l’acte. «Nos ens preocupen els animals d’Arca perquè els traurem a tots, ens preocupen els que entraran a partir d’ara. Aquesta empresa es farà càrrec dels gossos que siguin iaios i, si és així, com podrà assumir les despeses? Els cadells que necessiten alimentar-se amb biberó també buscaran cases d’acollida per a ells? Deixaran entrar voluntaris per netejar, passejar i donar carinyo als gossos? Portes obertes a tots com ara s’està fent? Es faran càrrec dels gossos de la gent gran que els han de deixar perquè són ingressats? Hi haurà inspeccions diàries pels gossos que entren i surten? I si trobo un gos, l’hauré de portar a una empresa amb denúncies per maltractament animal? I, per cent, s’ha pensat en els treballadors d’Arca? Volem respostes, senyor Bel, no amb paraules, sinó amb fets».

Va tancar els parlaments, envoltats d’aplaudiments, Josep Aixarch, qui va proposar l’assistència de membres de la plataforma avui, a les 18 hores, a la sessió plenària convocada per l’Ajuntament de Tortosa. De fet, regidors del Movem Tortosa i el PSC, a l’oposició, van participar en la manifestació.

Comentarios
Multimedia Diari