Unes 300 persones tornen a tallar la N-340 a Alcanar i l'Ametlla de Mar

Les entitats veïnals anuncien més protestes dijous vinent i animen altres municipis a sumar-s'hi

19 mayo 2017 21:39 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La segona manifestació per una AP-7 gratuïtat com a solució per als problemes de la N-340 s'ha celebrat sense incidents. A un quart de set en punt s'han fet els dos talls simultanis, un centenar de persones s'ha concentrat a Alcanar (Montsià) i unes 200 ho han fet a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre). Un minut de silenci per les víctimes els ha encetat i s'han allargat tres quarts d'hora. Els camioners afectats, tot i les molèsties recolzen la iniciativa i també reclamen una autopista gratuïta o amb bonificacions. A Alcanar els camions s'han estalviat les cues perquè la Guàrdia Civil ha desviat el trànsit a Vinaròs. Les entitats veïnals ja han convocat un altre tall, dijous vinent, a la mateixa hora.

La segona protesta contra la N-340 d'aquest dijous ha aconseguit incrementar el suport veïnal. Tot i que no és l'objectiu d'aquestes mobilitzacions, a Alcanar s'han tornat a concentrar un centenar de persones per tallar la N-340 al punt quilomètric 1058, just a la frontera del riu Sénia, amb el País Valencià. A l'Ametlla de Mar, on aquest dijous, s'estrenava l'ofensiva per l'alliberament de l'autopista, s'hi ha concentrat unes 200 persones més. El suport creix, com ha destacat, Àngel Porres, president dels veïns d'Amposta. "El territori està responent, veiem que és una exigència que demana tothom. Que l'AP-7 sigui gratuïta, ja!", ha apuntat, fent referència al lema de les mobilitzacions.

Conclosos els 45 minuts del tall, ja s'ha convocat el següent. Serà dijous vinent, a la mateixa hora. Tornarà a tallar-se la N-340 a Alcanar i l'Ametlla de Mar però no es descarta anar sumant altres punts. "La intenció és ampliar tots els punts de tall possibles, a totes les entrades que hi ha l'autopista", ha explicat Porres, des de Penyíscola fins a l'Hospitalet de l'Infant. Si la demanda creix al Camp de Tarragona, i fins i tot fins a Barcelona, "no tindrem cap problema de fer tots els talls que faci falta perquè els talls no els fan les federacions de veïns d'Amposta o Tortosa. Nosaltres instem al territori perquè lluitin per la gratuïtat de l'AP-7", ha defensat el president ampostí.

Per altra banda, Josep Baubí, president de la federació de veïns de Tortosa, ha lamentat el retard amb que arriba la defensa de la ministra de foment, Ana Pastor, pel desdoblament de la N-340 en aquest tram negre. "Sembla que avui ha descobert que hi ha molta saturació de trànsit entre Tarragona i Castelló. Benvinguda. Esperem que des de Madrid reaccionin. Si volen desdoblar la N-340, que la desdoblin però primer volem l'AP-7 gratuïta", ha exigit Baubí. 

Per la seva banda, l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, ha lamentat que l'única alternativa que hi ha l'autopista en tot aquest tram del Mediterrani, sigui una opció de pagament. "És una vergonya", ha sentenciat. "Hem de treballar cadascú des d'on pugui per trobar una solució. Compartim -amb les entitats veïnals- moltes coses. Necessitem la gratuïtat de l'autopista però no volem que es deixi de construir una autovia A7 que fa que les Terres de l'Ebre siguin menys que la resta de ciutadans d'un país. Volem les mateixes oportunitats i no hem de parar. El coll de Balaguer no ha de ser una frontera física i separar, a més un país de primera i un de segona. Necessitem que s'inverteixi i es faci l'autovia", ha defensat.

 

Camioners a favor de la protesta

A l'Ametlla de Mar, sobretot, s'han format, tan aviat s'ha tallat la N-340, llargues cues, sobretot de camions. Resignats i amb bon humor, els transportistes han esperat durant 45 minuts fins que s'ha restablert la circulació. Els camioners es solidaritzen amb la petició del territori ebrenc perquè també ho pateixen en les seves carns. "Està bé que es faci perquè últimament això es una bogeria amb accidents tots els dies, i tots els dies et torbes un camió a la cuneta. A veure si d'una vegada posen gratis l'autopista o bonificada", ha demanat Òscar, camioner de Reus. "Sobretot a l'estiu molta gent va perduda, veuen un camió i es pensen que poden sortir però un camió quan va carregat li costa frenar. Faig aquesta ruta tots els dies. He de clavar frens dos o tres cops al mes. I de moment no ha passat res més, però hi ha companys que no han tingut aquesta sort", ha explicat. "Aquest tram d'aquí està molt malament, hi ha desnivells i només que treguis la roda a roda, ja has bolcat", ha detallat el camioner reusenc.

També Juan Carlos, de Huelva, ha reconegut que la N-340 és una de les pitjors de l'estat espanyol. "És molt perillosa. A veure si la treuen ja i ens fan passar per l'autopista perquè estalviarem temps i guanyarem en seguretat", ha demanat, "Hi ha trams més avall -de l'Ametlla de Mar- que tenen moltes sortides i carrils, i has de tenir compte amb els que et surten perquè amb la càrrega que portes, tu no frenes d'aquí a 20 metres i te l'emportes per endavant. A veure si aconsegueixen arreglar això perquè trams com aquests també n'hi ha a Aldea i també fins al límit de província de Castelló", ha detallat.

 

Comentarios
Multimedia Diari