Unes 50 persones es concentren a Amposta per donar suport als membres de la PAH imputats per una ocupació

Finalitzen els declaracions als jutjats dels 17 activistes contra els desnonaments arran la denúncia presentada per Catalunya Caixa

19 mayo 2017 23:26 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els activistes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) a les Terres de l'Ebre imputats per ocupar durant dos dies una oficina de Catalunya Caixa a Amposta han acabat de prestar declaració als jutjats aquest dimecres al migdia acompanyats per una concentració de 50 persones davant les dependències judicials i una vuitantena d'accions de suport convocades arreu del país. Vuit persones han declarat en la segona jornada de compareixences, després que nou més ho fessin el passat dia 19. La PAH manté que la seva imputació per nou suposats delictes és del tot desproporcionada. També han explicat es gestions fetes per reclamar a Catalunya Caixa que retiri la denúncia no han donat fruits.

En la concentració davant dels jutjats d'Amposta han participats activistes de la PAH provinents del Baix Maestrat, el Baix Penedès o el Bages, així com veïns d'Amposta i del territori. En paral·lel, les diferents assemblees de la PAH catalanes han organitzat, des d'aquest dimarts al vespre, accions de suport als imputats en unes 80 oficines de Catalunya Caixa, algunes de les quals han despertat aquest dimecres al matí empaperades.

La PAH espera ara que la jutgessa prengui una decisió sobre el cas un cop finalitzi la instrucció. De moment, ha explicat la portaveu del moviment, Txell Teruel, els advocats de Catalunya Caixa continuen presentant més proves. Els disset activistes estan per per nou suposats delictes com coaccions, extorsió, ocupació d'immoble, danys o omissió d'auxili per l'ocupació durant 48 hores d'una oficina de l'entitat quan reclamaven la dació en pagament i un lloguer social per a un veí sense recursos.

"És molt desproporcionat tot el que ens està passant. Que persones que lluitem pel dret a l'habitatge i evitar que una persona s'acabi quedant al carrer t'acabin imputant per nou delictes és molt desproporcionat", ha lamentat. Segons ha explicat Teruel, de moment, tampoc han fructificat els contactes amb Catalunya Caixa perquè retiri la denúncia. La PAH ha mantingut contactes verbals i a través de carta sense resultat. "No tenen intenció de retriar la denúncia sinó de continuar fins al final", ha apuntat.

Comentarios
Multimedia Diari