Unió de Pagesos denuncia la venda a pèrdues d’arròs del Delta

Demanen a la Generalitat que obri una investigació i sancioni la cadena Dia  si es demostra aquesta pràctica il·legal

27 junio 2017 16:22 | Actualizado a 27 junio 2017 16:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) ha interposat una denúncia davant del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat contra la cadena de supermercats Dia per presumpta venda a pèrdues en arròs blanc rodó categoria extra, amb una oferta vigent del 22 de juny al 12 de juliol de 2017 que comercialitza a 0,39 euros el quilo en els seus establiments d’Amposta  i Deltebre . El sindicat recorda que aquesta setmana la cotització de la mateixa categoria d’arròs a la Llotja de Tortosa és de 0,56 euros el quilo.

Segons destaquen des del sindicat, s’ha de  tenir en compte que a aquest preu de 0,56 euros el quilo «encara caldria afegir-li el cost d’envasat, transport i venda al detall i que en cap cas podria situar-se per sota els 0,65 euros el quilo». Per tant,  apunten a Unió de Pagesos,  els 0,39 euros el quilo de l’oferta de Dia se situarien un 40 per cent per sota del preu de venda al públic «que realment hauria de tenir, com a mínim». A més, durant tota aquesta campanya 2016-2017 la cotització d’aquesta categoria d’arròs s’ha situat entre els 0,59 i els 0,56 euros el quilo, segons la Llotja de Tortosa.

Unió de Pagesos demana al Govern que iniciï una investigació per determinar si aquesta oferta implica que se’n poden derivar accions il·lícites, a fi i efecte d’evitar pràctiques il·legals en la comercialització de l’arròs. El sindicat també reclama un seguiment acurat per determinar les causes «per les quals es pot posar a la venda un producte com l’arròs rodó blanc categoria extra a un preu tan baix, molt inferior al que cobra el productor quan lliura l’arròs», abans de l’envasat, transport i venda al consumidor. Finalment, demana que es determinin les responsabilitats que se’n puguin derivar.

«És un arròs produït aquí al Delta, no que hagi vingut de fora. És impossible que es vengui a aquest preu. Si vingués de fora no saps les despeses que té. Però un producte del territori, ho tenim molt clar tots al preu que l’hem cobrat», ha remarcat  Rafel Verdiell, responsable de Sectors Agrícoles del sindicat i arrossaire,indignat davant la proliferació d’aquestes pràctiques comercials. 

La venda a pèrdues, prohibida per la llei estatal d’ordenació del comerç minorista, és una pràctica contrària a les normes de comerç que suposa la venda per part d’un dels operadors de la cadena per sota el preu de compra al seu proveïdor, remarquen des d’UP.

Comentarios
Multimedia Diari