Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Uns 370 ebrencs agafen l'Euromed a l'Aldea durant la primera setmana

Bona resposta dels usuaris de les Terres de l´Ebre al nou servei ferroviari finançat pel Departament de Territori

A.Caralt

Whatsapp
Imatge de l´aturada del tren Euromed, dissabte passat a l´estació de l´Aldea. FOTO: JOAN REVILLAS

Imatge de l´aturada del tren Euromed, dissabte passat a l´estació de l´Aldea. FOTO: JOAN REVILLAS

Bones dades d’utilització del nou servei del tren Euromed que enllaça Barcelona amb l’Ebre. Des de la seva posada en marxa, el passat dissabte, fins a 372 ebrencs han agafat o han baixat d’un Euromed a l’estació de l’Aldea, segons dades del Departament de Territori. De fet, el mateix delegat del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarès, ha destacat la bona resposta dels usuaris, especialment el passat diumenge «que va ser un èxit total de passatgers».

De dilluns a divendres, vuit trens s’aturen a l’Aldea, quatre d’anada i quatre més de tornada. Els dissabtes hi ha un tren d’anada a Barcelona i dos de tornada. I, els diumenges, dues anades i quatre tornades.

El temps de trajecte és d’ una hora i 40 minuts, sensiblement inferior al dels Regionals; però, en canvi, el preu,12 euros, és el mateix que el dels trens de Regionals. Territori assumeix el cost amb una aportació d’1,8 milions d’euros anuals i la mantindrà fins que s’acabin les obres de la doble via entre Vandellòs i Vila-seca (prevista per al maig del 2017).

La plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre ha donat la benvinguda al nou servei ferroviari, una històrica reivindicació al territori, però ha demanat més i millor informació per a l’usuari.

Lamenten la dificultat de trobar la informació de l’horari dels autobusos llançadora d’Amposta i Tortosa a l’estació de l’Aldea, recomanen la col·locació de cartells a les estacions ferroviàries del Baix Ebre amb els horaris de l’Euromed i dels autobusos que hi connecten de manera coordinada; i adverteixen, en últim lloc, que no s’ha aclarit quina solució es dóna als usuaris que han adquirit un abonament trimestral de Rodalies per adaptar-lo a la compra del bitllet d’Euromed.

A partir del 10 de gener, s’incorporaran més trens els dissabtes i diumenges per garantir les vuit freqüències tota la setmana i es bonificarà el recorregut entre l’Aldea i Tarragona.


Millora la puntualitat
D’altra banda, Renfe apunta que la puntualitat dels serveis de regionals R15 i R16 supera aquesta setmana el 80 per cent i que la seva evolució és «positiva».

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También