Uns 370 ebrencs agafen l'Euromed a l'Aldea durant la primera setmana

Bona resposta dels usuaris de les Terres de l´Ebre al nou servei ferroviari finançat pel Departament de Territori

19 mayo 2017 17:21 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Bones dades d’utilització del nou servei del tren Euromed que enllaça Barcelona amb l’Ebre. Des de la seva posada en marxa, el passat dissabte, fins a 372 ebrencs han agafat o han baixat d’un Euromed a l’estació de l’Aldea, segons dades del Departament de Territori. De fet, el mateix delegat del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarès, ha destacat la bona resposta dels usuaris, especialment el passat diumenge «que va ser un èxit total de passatgers».

De dilluns a divendres, vuit trens s’aturen a l’Aldea, quatre d’anada i quatre més de tornada. Els dissabtes hi ha un tren d’anada a Barcelona i dos de tornada. I, els diumenges, dues anades i quatre tornades.

El temps de trajecte és d’ una hora i 40 minuts, sensiblement inferior al dels Regionals; però, en canvi, el preu,12 euros, és el mateix que el dels trens de Regionals. Territori assumeix el cost amb una aportació d’1,8 milions d’euros anuals i la mantindrà fins que s’acabin les obres de la doble via entre Vandellòs i Vila-seca (prevista per al maig del 2017).

La plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre ha donat la benvinguda al nou servei ferroviari, una històrica reivindicació al territori, però ha demanat més i millor informació per a l’usuari.

Lamenten la dificultat de trobar la informació de l’horari dels autobusos llançadora d’Amposta i Tortosa a l’estació de l’Aldea, recomanen la col·locació de cartells a les estacions ferroviàries del Baix Ebre amb els horaris de l’Euromed i dels autobusos que hi connecten de manera coordinada; i adverteixen, en últim lloc, que no s’ha aclarit quina solució es dóna als usuaris que han adquirit un abonament trimestral de Rodalies per adaptar-lo a la compra del bitllet d’Euromed.

A partir del 10 de gener, s’incorporaran més trens els dissabtes i diumenges per garantir les vuit freqüències tota la setmana i es bonificarà el recorregut entre l’Aldea i Tarragona.


Millora la puntualitat
D’altra banda, Renfe apunta que la puntualitat dels serveis de regionals R15 i R16 supera aquesta setmana el 80 per cent i que la seva evolució és «positiva».

Comentarios
Multimedia Diari