Uns vàndals destrossen una desena de portes de les cases del Poble Vell de Corbera d'Ebre

Els fets seran denunciats als Mossos i ahir la policia científica va prendre mostres per mirar d´identificar els autors

19 mayo 2017 19:17 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Nou ensurt al lloc històric protegit del Poble Vell de Corbera d’Ebre, símbol de la destrucció causada per la batalla de l’Ebre. Després dels diversos despreniments ocorreguts el 2015 a causa de fortes pluges, dissabte al migdia, uns vàndals van destrossar una desena de portes de les cases en runes de l’espai històric, algunes d’elles convertides en elements icònics i d’alt valor històric.

Fonts de l’Associació del Poble Vell, encarregada de gestionar l’espai, han explicat al Diari que els fets van succeir dissabte a l’hora de dinar, a les 15 hores.

Uns desconeguts van accedir al recinte històric, no per l’entrada, sinó saltant una tanca i un cop a l’interior van recórrer diversos carrers rebentant sistemàticament les portes que trobaven, algunes d’elles tancades amb clau i altres no, i moltes d’elles originals.

A més, van voler accedir a l’interior de l’església del Poble Vell, i en trobar-la tancada, van decidir orinar-s’hi al damunt i escampar fruits que havien recollit per tota la plaça. Les mateixes fonts apunten que no van accedir a l’interior de les cases en runa per apropiar-se de res, raó per la qual la motivació de l’acció encara és més inversemblant.

Els vàndals, de fet, no van deixar cap rastre en forma de pintada justificant una raó ideològica.

Els membres de l’associació encarregats de gestionar l’espai van avisar el cos dels Mossos d’Esquadra i ahir al migdia, membres de la policia científica del cos prenia mostres per mirar d’identificar els autors. Els lamentables fets seran denunciats als Mossos d’Esquadra amb l’objectiu d’identificar els seus responsables.

Destrosses no habituals

Aquest tipus de vandalisme no és habitual al Poble Vell de Corbera d’Ebre. En els últims mesos, hi ha hagut casos esporàdics de persones que han volgut sostreure elements del recinte, per exemple teules, però no s’havia produït una acció com aquesta, que ha generat un profund disgust i malestar entre els gestors de l’espai.

Malauradament, però, el vandalisme no és aliè als espais de la batalla de l’Ebre i a altres espais vinculats amb la Guerra Civil a les Terres de l’Ebre. En els últims anys s’han embrutat llocs de memòria amb pintades de diverses ideologies i a l’espai històric de la Cota 705, a la serra de Pàndols, fins i tot s’han destrossat diverses plaques en record a unitats de combatents del bàndol republicà.

Comentarios
Multimedia Diari