Urbanisme aprova el pla que obre la porta a la compra de la nau de Lear

Roquetes espera que l'empresa que fa mesos mostra interès en la compra adquireixi ara l'antiga planta de la multinacional

A.Caralt

Whatsapp
Imatge de la planta de l'antiga multinacional nord-americana Lear, al terme de Roquetes. Foto: Joan Revillas

Imatge de la planta de l'antiga multinacional nord-americana Lear, al terme de Roquetes. Foto: Joan Revillas

Cinc anys després del tancament de la planta de la multinacional nord-americana a Roquetes, cada cop s’apropa més l’esperada compra de les instal·lacions per part d’una empresa per a obrir-hi una nova activitat econòmica.

Aquesta setmana, la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre ha aprovat l’avanç del pla parcial d’un sector de 12 hectàrees de terrenys i un segon pla d’urbanització dels terrenys on està situada l’antiga nau de Lear, finca d’uns 30.000 metres quadrats de superfície, dels quals més d’un terç correspon a la nau principal.

L’alcalde de Roquetes, Paco Gas, explica que aquesta tramitació urbanística era imprescindible per a ubicar-hi una nova activitat. «Vam decidir dividir el pla parcial en sectors. Així nosaltres podem desenvolupar el projecte d’urbanització dels terrenys de l’antiga Lear i la resta de propietaris, que són privats, ja decidiran fer-ho quan els hi convingui».

El cost d’urbanització de la finca de l’antiga Lear s’eleva a 600.000 euros, que l’Ajuntament de Roquetes s’ha compromès a executar i assumir -és propietari dels terrenys després d’adquirir la planta el 2011 gràcies al finançament del Govern de l’Estat-. Uns treballs que inclouen la instal·lació d’una nova xarxa elèctrica, un nou transformador, enllumenat públic, una nova zona verda, un nou vial d’accés i xarxa de desguàs d’aigües pluvials.

Ara bé, afegeix Gas, només s’executaran les obres si finalment l’empresa interessada en la compra dels terrenys formalitza l’operació, fixada en dos milions d’euros. Amb part dels diners de l’operació s’assumiria la urbanització dels terrenys.

Gas apunta que amb la tramitació aprovada a Urbanisme el consistori ja estaria en disposició d’atorgar de forma provisional la preceptiva llicència d’activitats a l’empresa.

L’alcalde afegeix que la urbanització dels terrenys no s’ha pogut afrontar abans per no disposar dels diners i haver d’afrontar assumptes de major urgència social al municipi.

‘Interès com el primer dia’

L’ajuntament va mantenir contacte amb els inversors per últim cop fa dues setmanes «i mantenien l’interès en la compra de la nau com el primer dia», assegura. «Ells coneixien de la necessària aprovació urbanística que s’ha produït i hi estaven d’acord».

Es tracta d’una empresa dedicada a la fabricació de cases prefabricades per a l’exportació que en una primera fase crearia 30 llocs de treball, ampliables en funció de l’augment de la producció.

Una xifra de treballadors que queda lluny dels 515 contractats per Lear però que en l’actual conjuntura de crisi e és percebuda com una excel·lent notícia per al municipi. «Ho hem estat treballant molt i també hem rebut l’interès d’Urbanisme i altres departaments. Si acaba fructificant l’operació, seria un èxit que crec justificaria el treball d’aquest mandat», conclou l’alcalde.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También