Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Urbanisme legalitza la construcció de la caserna de la Guàrdia Civil a la nuclear

La Comissió dóna llum verda al canvi de normes subsidiàries perquè el terreny de l’edifici siga urbanitzable. Les obres havien començat sense llicència, a petició del Ministeri d’Interior per a la seguretat interna de les plantes nuclears 

ACN

Whatsapp
Imatge de la caserna de la Guàrdia Civil dins de les instal·lacions de la central nuclear. FOTO: Joan Revillas

Imatge de la caserna de la Guàrdia Civil dins de les instal·lacions de la central nuclear. FOTO: Joan Revillas

La Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE) ha aprovat la modificació de les normes subsidiàries de l’Ajuntament d’Ascó perquè el terreny on es construeix la nova caserna de la Guàrdia Civil, dins de les instal·lacions de la central nuclear, sigui urbanitzable. 

La nova caserna es va començar a construir l’any passat a petició del Ministeri d’Interior perquè la Guàrdia Civil s’encarregui de la seguretat interna de les plantes nuclears, en compliment de la legislació vigent sobre protecció física de les instal·lacions, els materials nuclears i de les fonts radioactives.

La CUTE ha aprovat definitivament la modificació puntual de les normes subsidiàries d’Ascó (del planejament MP4-17, límits clau SGT) que afecta la delimitació de la qualificació de sistema general tècnic de producció d’energia elèctrica (clau SGT) per reconèixer el complex nuclear existent i per possibilitar la implantació de la nova caserna de la Guàrdia Civil, per motius de seguretat. 

La nova delimitació comprèn una àrea irregular que es correspon amb la zona de doble tancament del complex nuclear i, per tant, es justifica per reconèixer la realitat existent. Aquest ajust comporta també el d’altres qualificacions del seu entorn.

La modificació puntual del plantejament urbanístic d’Ascó ja es va valorar per la CUTE en la sessió del passat 13 de març, però en aquella ocasió mancava l’informe preceptiu de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre. Un cop rebut l’informe, que ha estat favorable, s’ha procedit a l’aprovació definitiva del document. La nova caserna de la Guàrdia Civil a la nuclear d’Ascó, té uns 700 metres quadrats de superfície construïda, amb una planta baixa més primer pis, i es troba propera a l’accés oest del complex des de la C-12. 

A Ascó i Vandellòs s’hi destinaran agents dels Grups de Reserva i Seguretat (GRS) de la Guàrdia Civil, una quarantena per cadascuna de les dues centrals. Els efectius s’hi estaran en torns de 15 dies, per la qual cosa el contingent estarà format per un total d’uns 140 agents. 

ANAV assumirà els més de 8 milions d’euros anuals que costarà aquesta activitat policial -a raó d’uns 61.000 euros per agent- i el seu allotjament, que es farà dins les centrals, en aquestes noves casernes. 

Comentarios

Lea También