Vandellòs II afronta una sanció per incomplir les normes contraincendis

La sanció pot oscil·lar entre 60.000 euros i 3 milions

19 mayo 2017 16:04 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La central nuclear de Vandellòs II afronta una sanció del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) per no haver realitzat les reformes necessàries per donar compliment a la normativa de seguretat nuclear contraincendis aprovada el 2013. El CSN pot aplicar una sanció greu, de tres milions d’euros, o una sanció lleu, de 60.000 euros.

Segons publica El Economista, la direcció de la central va aplicar mesures per esmenar diversos dels incompliments, però en altres, que exigien modificar el disseny de la instal·lació, no hauria avançat prou. Quan va concloure el termini, el passat 31 de desembre, la planta encara tenia gairebé una vintena d’actuacions pendents d’escometre, i així li ho hauria notificat al CSN, sol·licitant una pròrroga per executar els treballs.

Protestes fora de les nuclears

Per altra banda, una cinquantena de delegats sindicals de les nuclears d’Ascó i Vandellòs i les empreses subcontractades es van reunir ahir en assemblea a l’Ajuntament de Vandellòs. Des de fa tres divendres a les centrals hi ha concentracions de protesta per demanar més garanties en els llocs de treball dels empleats d’empreses contractistes de les centrals, després de diversos acomiadaments. En l’assemblea es va decidir portar aquestes mobilitzacions fora dels emplaçaments nuclears, i s’han iniciat ja els tràmits necessaris per dur a terme aquestes protestes.

En la reunió va quedar constituïda la Taula permanent de coordinació sindical de les empreses contractistes d’Ascó i Vandellòs, que es preveu reunir dos cops al mes. Els seus membres sol·licitaran una trobada amb els responsables de l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs per tal d’expressar-los el malestar existent i demanar solucions. Hi ha una trentena d’empreses subcontractades per les dues centrals, amb més d’un miler de treballadors.

Comentarios
Multimedia Diari