Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Veïns de Tortosa i Amposta tallaran l'N-340 per exigir solucions als accidents

El Govern torna a reclamar la gratuïtat de l'AP-7 entre l'Hospitalet de l'Infant i Vinaròs (Àudios)

ACN

Whatsapp
Mossos i bombers treballant al lloc de l'accident d'aquest dilluns al Perelló. Foto: ACN

Mossos i bombers treballant al lloc de l'accident d'aquest dilluns al Perelló. Foto: ACN

Les federacions d'associacions de veïns de Tortosa i Amposta preparen mobilitzacions "contundents" per exigir solucions immediates a la gran concentració d'accidents de trànsit al tram ebrenc de la carretera N-340, que aquest dijous es va cobrar tres víctimes mortals més -dotze en el que portem d'any-. Les entitats, que es reuniran la setmana vinent per convocar un gran tall de la carretera, volen que els governs català i espanyol aprovin immediatament la gratuïtat del tram ebrenc de l'autopista AP-7 mentre no s'executa l'autovia A-7. El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha assegurat que la Generalitat ja desplega tota la pressió possible per aconseguir aquestes mesures.

L'accident d'aquest dilluns a la tarda al Perelló (Baix Ebre) ha aixecat una nova onada d'indignació popular a les Terres de l'Ebre al voltant de la gran mortalitat que genera la N-340 i el greuge que suposa no disposar de mesures similars que ja s'apliquen a altres zones de Catalunya. Les xarxes socials bullen i comencen a cuinar-se propostes de mobilització imminents per aturar aquesta sinistra espiral. "No esperem més. Volem la gratuïtat de l'AP-7 ja. No més morts a la N-340 a les Terres de l'Ebre", ha manifestat el portaveu de les dues federacions veïnals, Josep Baubí, lamentant aquest nou sinistre i anunciant la reunió de la setmana vinent, en la qual es decidiran actuacions "contundents." "Hem de tancar aquest parèntesi de necrològiques", ha reblat.

Les federacions, que recentment van anunciar que unirien esforços per pressionar amb l'objectiu de forçar l'execució de la pendent autovia A-7 entre l'Hospitalet de l'Infant i la Jana, amb la gratuïtat de l'autopista mentre durin les obres, han carregat contra el govern espanyol i també han recordat la "responsabilitat" de la Generalitat per posar solució a l'elevada accidentalitat d'aquesta via. "Les Terres de l'Ebre també són Catalunya. Aquesta gent que es mobilitza pel 27S ha de tenir en compte que molta gent es mata a la carretera. Senyors polítics, poseu-vos les piles: a les Terres de l'Ebre la gent es mata a la carretera. Ja n'hi ha prou", ha tancat Baubí.

Compromís de la Generalitat

Tot i que no ha volgut situar-se explícitament en sintonia amb el plantejament de les entitats veïnals, el delegat a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha reiterat el compromís de la Generalitat de situar-se "al costat" dels alcaldes per continuar reclamant, com fan des de fa anys els municipis, que s'adoptin aquestes mateixes solucions: gratuïtat de l'autopista mentre no s'executi l'autovia projectada. Uns alcaldes, precisament, que ja han anunciat que es reuniran aquest dijous al Perelló per decidir futures accions al respecte.

"Ho hem reclamat com a Govern. Ja hem presentat diferents acords al Congrés que ens han tombat de forma reiterada. Ja no serveix l'excusa que el territori no ens posàvem d'acord -de l'autovia A-7-. Ja no val res de tot això. Només val que el govern de l'Estat, d'una forma clara, concisa i definitiva posi diners i fer la feina que havien de fer anys enrere: fer el desdoblament de la nacional per la qual passen molts vehicles i, mentre això no es produeix, pressionarem i lluitarem perquè es faci el que s'ha fet en altres territoris: la gratuïtat des de la província de Castelló i fins l'Hospitalet, que és on tenim responsabilitat", ha assegurat Pallarès.

Segons el delegat, el Govern ja exerceix pressió suficient a Madrid en aquest sentit. La gratuïtat, segons ha admès, depèn d'un acord entre la Generalitat i el Ministeri de Foment. Una reclamació, ha afegit, que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ja "ha traslladat" a Madrid. Recorda que la carretera ha de suportar un gran volum de trànsit, que encara creix més durant els estius i període de vacances, duplicant enguany el nombre de morts en el tram ebrenc respecte l'any passat. "No pot ser que cada mes tinguem un accident important", ha assegurat.

Per si tot això fos poc, les federacions veïnals de Tortosa i Amposta han verbalitzat també les queixes de molts usuaris de la N-340 que aquest dilluns, com a conseqüència de l'accident, van ser desviats obligatòriament per l'AP-7, entre l'Ampolla i l'Ametlla de Mar, sense que la concessionària d'autopistes Abertis els eximís del pagament del peatge a la sortida. En aquest sentit, Pallarès ha recordat que la competència per aixecar barreres en aquest tram és de Madrid, al tractar-se d'una autopista de concessió estatal.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También