Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Veïns de l'Ampolla treballen per tornar a la normalitat després de les inundacions

La confluència de la baixada dels barrancs i la pujada de la mar van provocar l'acumulació d'aigua al centre de la localitat 

J.C.

Whatsapp
Els veïns de l'Ampolla treballen per retirar el fang de dins els establiments i les voreres. FOTO: Joan Revillas

Els veïns de l'Ampolla treballen per retirar el fang de dins els establiments i les voreres. FOTO: Joan Revillas

Les conseqüències del temporal Glòria van ser ben visibles ahir la nit a l’Ampolla, on el centre del municipi va quedar inundat. Fa poques setmanes la població costanera ja va quedar inundada pel trencament d'una canonada del Consorci d’Aigües de Tarragona i ahir els carrers es van tornar a omplir d'aigua, però aquest cop a causa de l'excepcional situació meteorològica.

Molts locals del centre urbà van quedar inundats i a hores d'ara ja s'està treballant per retirar el fang i comptabilitzar els desperfectes. Així ha informat l'alcalde de l'Ampolla, Francesc Arasa, que ha explicat que la majoria dels desperfectes han estat a les zones de platges. L'alcalde ha informat que es treballarà per elaborar un informe de tots els desperfectes per resoldre la situació com més prompte millor, ja que "ja s'aproxima la temporada turística". Segons Arasa, la neteja dels carrers es preveu que duri entre tres o quatre dies. 

Vídeo: Frank Brull

Imatges de Mario Pons enregistrades ahir la nit al centre urbà de l'Ampolla

L’aigua que va baixar pels barrancs i la pujada del mar es van ajuntar sobre la zona asfaltada de la localitat, segons explica al Diari Mario Pons, activista i veí de l’Ampolla. Al municipi, explica Pons, les barrancades no són un fet insòlit, ja que conflueixen quatre barrancs que desemboquen al nucli urbà: el Cervera, Sant Pere, Baconer i la Borrasca. Tot i això, coincidint amb més persones grans del municipi, no recorda una situació similiar fins trenta anys enrere. A més, Pons afirma que uns fets com els d'ahir no s'havien viscut mai, ja que “es van ajuntar molts factors”.  

Pons, juntament amb altres veïns, va trobar a faltar un sistema d'alerta davant la situació d'emergència. "No es va avisar a la població més que per les xarxes socials. Molta gent gran no va veure l'avís perquè no té internet". 

Unes de les imatges més sorprenents que ha deixat el gran onatge ha estat l'aparició d'una desena de tonyines mortes al passeig de la platja que van estar arrossegades pel fort temporal. Algunes persones s'hi han apropat per trossejar-les i emporta-se'n a casa. 

'Una de les tonyines aparegudes mortes al passeig marítim de l'Ampolla. FOTO: Joan Revillas

En quant a les carreteres, segons ha informat el Servei Català de Trànsit està tallada la circulació a la carretera TV-3401 a l'Ampolla en ambdós sentits. 

Temas

Comentarios

Lea También