Veïns i empreses del Delta reclamen la millora de la carretera del Poble Nou

Han creat una plataforma per denunciar l’estat actual de la via, estreta, sense vorals i amb el ferm deficient en molts punts, i demanar a les administracions que d’una vegada inverteixin en la seva renovació integral

20 septiembre 2018 10:54 | Actualizado a 21 septiembre 2018 10:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Veïns, empresaris turístics i arrossaires del delta de l’Ebre s’han unit en una plataforma per reclamar la millora urgent de la carretera de 15 quilòmetres que va de Sant Carles de la Ràpita al Poble Nou del Delta i el Trabucador, resseguint la badia dels Alfacs. Denuncien que es tracta d’una via estreta i en mal estat que cada cop és més transitada i suposa un perill per als conductors, de manera que hi reclamen millores urgents. 

Segons detalla Joan Capilla, un dels membres de la plataforma, s’ha comptabilitzat que  a l’estiu hi transiten diàriament entre 1.000 i 1.300  vehicles, una xifra que es duplica els caps de setmana. I és que, el que fa deu anys era una via principalment agrària i veïnal, actualment esdevé la principal via d’accés a zones turístiques de gran interès al Delta. «La carretera és molt estreta, està elevada i no té vorals, de manera que hi ha hagut molts accidents de vehicles que s’han precipitat als camps», comenta Capilla, tot remarcant que fins i tot una gran màquina segadora es va accidentar durant la campanya de l’arròs de l’any passat. «De fet, ja hi ha dificultats i molts retrovisors malmesos quan es creuen turismes amb autocaravanes, camions o autocars», remarca. 

La carretera és de titularitat municipal, concretament dels ajuntaments de Sant Carles de la Ràpita i Amposta. Membres de la plataforma es van reunir fa unes setmanes amb l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, i regidor de la Ràpita Albert Salvadó per tal d’exposar la necessitat urgent de millorar la via. 

A resultes d’aquella reunió, ara han presentat dues mocions als ajuntaments implicats per tal que els grups municipals es posicionin i fer un front comú per reclamar a les administracions superiors que hi actuïn. 

En aquest sentit, segons detalla al Diari l’alcalde d’Amposta, està previst que la carretera passi a ser titularitat de la Diputació de Tarragona, perquè sigui aquesta administració la que es faci càrrec de les obres de millora. De fet, ja apareixeria al Pla zonal de la xarxa local de carreteres de la Diputació, com a via prioritària on actuar. La inversió necessària és d’uns 14 milions d’euros, segons un projecte de la Generalitat dins del disseny de la coneguda com anella viària del Delta;una xifra inassumible a nivell municipal, segons admet  Tomàs. 

Comentarios
Multimedia Diari