Neteja a les platges de l'Ampolla i les Cases d'Alcanar

Al litoral canareu van participar en la recollida més de 150 persones i van retirar al voltant de tres tones de deixalles del Marjal, l’Estanyet i Sòl de Riu, majoritàriament plàstics

25 enero 2020 22:30 | Actualizado a 28 enero 2020 12:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Centenars de persones van participar ahir en actes solidaris de neteja de les platges malmeses pel temporal Glòria, a les Cases d’Alcanar i l’Ampolla.

En el cas del litoral canareu, hi van prendre part més de 150 persones, les quals van recollir més de 100 bosses i al voltant de les 3 tones de brossa de les platges del Marjal l’Estanyet i Sòl de riu, majoritàriament plàstic, segons detallà el regidor de Medi Ambient, Jordi Bort.

Jordina Argimon és de Barcelona però fa uns quaranta anys que estiueja al municipi. Tot just divendres es va assabentar de la iniciativa i ahir va voler contribuir en la neteja de les platges. «Vaig pensar que valia la pena venir per col·laborar, he trobat molts plàstics petits i animals morts», va explicar la voluntària.

Núria Prades, veïna del municipi, comentava que era necessari participar-hi, «perquè el litoral està «ple de plàstic», el qual fa «mal a la biodiversitat».

Pel que fa als danys ocasionats per la borrasca, assenyalà que les pedres i els còdols han entrat en finques situades a uns quinze metres de l’aigua. «La mar ha mogut pedres enormes. És terrible, és molt fort, ens sentim impotents, perquè no sabem com i quan tornarem a la normalitat», lamentà.

Des de l’Ajuntament van insistir però que abans de l’inici de la temporada turística per Setmana Santa hauran recuperat la normalitat. «Som un poble valent, enèrgic, que hem tingut molts cops, com aiguats o explosions terroristes. Ens vam aixecar llavors i ens aixecarem ara », afirmà el regidor.

També desenes de voluntaris es van trobar ahir al matí a l’Ampolla per recórrer les diferents platges del litoral i netejar les deixalles que les fortes onades han dipositat al llarg de la costa. En els propers dies es faran accions similars a l’Ametlla de Mar o Sant Carles de la Ràpita.

Comentarios
Multimedia Diari