Vicent Guimerà, Cuiner de l'Any: 'Ens proposem donar joc a la taula'

El xef de l'Antic Molí Ulldecona rep el reconeixement al Fòrum Gastronòmic que se celebra aquests dies a Barcelona

19 mayo 2017 17:39 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El xef ulldeconenc Vicent Guimerà, del restaurant l’Antic Molí, ha rebut el reconeixement com a Cuiner de l’Any al Fòrum Gastronòmic que se celebra aquests dies a Barcelona. Guimerà era un dels cinc finalistes elegits per un jurat expert, però ha estat les votacions populars les que li han acabat atorgant aquest guardó. «La gent d’Ulldecona i les Terres de l’Ebre s’hi han bolcat», comenta el cuiner, qui també remarca que el premi «reconeix la feina de tot un equip». En aquest sentit, ha tingut un emocionat record per al seu pare, que va morir aquest estiu.

Fill d’una família amb llarga experiència en el sector de l’hostaleria, Vicent Guimerà va obrir les portes de l’Antic Molí ara fa dotze anys, quan ell en tenia tot just 24. Un projecte que poc a poc ha anat creixent i madurant, en aquest molí reformat situat als afores del barri Castell, a tocar del riu Sénia.

La seua és una cuina de proximitat. «Practiquem l’slow food, apostant i potenciant els productes del territori»,comenta al Diari.

En aquest sentit, l’últim menú degustació de la seva carta proposa, literalment, un recorregut per les Terres de l’Ebre i els seus productes, des de la muntanya fins a la plana, el Delta i el mar. És el «tour de l’Antic Molí», en el que alguns dels tastos se serveixen al damunt d’una roda de bicicleta i els comensals fins i tot es poden vestir amb un mallot groc de ciclista. «Ens proposem donar joc a la taula», comenta Guimerà.

La galera, protagonista

Anualment l’Antic Molí també dedica unes jornades a la galera, un producte del mar que antigament tenia un escàs valor i que poc a poc comença a ocupar el lloc que li pertoca en la gastronomia del territori, de la mà també de les propostes de Vicent Guimerà.

Després del premi rebut diumenge al vespre a Barcelona, la pregunta inevitable és si el proper repte és aconseguir una Estrella Michelin. «El nostre objectiu és treballar bé, que el client surti satisfet quan ve a menjar al restaurant, i continuar avançant. I si pel camí arriben nous reconeixements, benvinguts seran», assegura el xef ulldeconenc, que va celebrar el guardó a Barcelona, amb tot l’equip del seu restaurant.

Comentarios
Multimedia Diari