Vicente del Bosque, 'ambaixador' de les oliveres mil·lenàries del Sénia

La tasca de promoció d'aquests arbres monumentals ha rebut dos premis,en l'àmbit de la Unió Europea i l'Estat

19 mayo 2017 23:01 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’entrenador de la selecció espanyola de futbol, Vicente del Bosque, ha estat nomenat ambaixador de les oliveres mil·lenàries de la Mancomunitat de la Taula del Sénia. Del Bosque es va reunir ahir a la ciutat esportiva de Las Rozas amb la presidenta de la Mancomunitat, l’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, així com la gerent de l’ens, Tere Adell, i l’assessor Jaume Antich, per tal d’explicitar el seu suport a la promoció d’aquest patrimoni natural, que s’amplia després d’una primera col·laboració en el marc de l’edició del llibre Oli Via Augusta.

Al territori que abasta la Mancomunitat, formada per 27 municipis ‘fronterers’ de Catalunya (de la comarca del Montsià), Aragó i València, existeixen gairebé 5.000 oliveres amb més de mil anys, i de més de 3,50 metres de perímetre de tronc.

Altres ambaixadors de les oliveres mil·lenàries són els actors Juan Echanove i Maria Galiana, l’exdirector de la Unesco Federico Mayor Zaragoza o la periodista Pepa Fernández. Del territori del Sénia, aquests arbres monumentals també tenen com a padrí el jugador de futbol ulldeconenc Oriol Romeu.

 

Reina Sofia

També a Madrid, però el divendres passat, els responsables de la Mancomunitat de la Taula del Sénia van recollir, de mans de la reina Sofia, dos reconeixements a la tasca de promoció de les oliveres mil·lenàries del territori del Sénia. Es tracta dels guardons Hispania Nostra/Fundació Banco Santander 2013 i Unió Europea de Patrimoni Cultural/Premis Europa Nostra del passat 2014.

Considerats els més prestigiosos en el camp de la conservació del patrimoni, els premis es van lliurar en un acte celebrat al Museu Arqueològic Nacional de Madrid al qual va assistir el secretari d’Estat de Cultura, José María Lassalle.

Convocats anualment, els premis Europa Nostra són concedits per la Comissió Europea, mentre que l’associació Hispània Nostra gestiona els que porten aquest nom, amb el propòsit de fomentar les millors pràctiques relacionades amb la conservació del patrimoni cultural d’arreu de l’Estat.

Comentarios
Multimedia Diari