Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Villa Retiro: Formant adolescents en alta cuina i també en valors

El projecte ha ofert formació d’auxiliar de cuina i restauració a deu joves durant tres mesos

Maria Noche

Whatsapp
Els joves van oferir divendres, a l’acte de clausura del curs, degustacions dels seus plats. FOTO: Joan Revillas

Els joves van oferir divendres, a l’acte de clausura del curs, degustacions dels seus plats. FOTO: Joan Revillas

Un projecte de cor, de valors, que lluita contra la pobresa i busca la igualtat d’oportunitats de joves adolescents en risc d’exclusió social. Persones que mereixen una formació igual que aquells joves que han tingut la sort de poder finançar els seus estudis.

Aquesta és la filosofia del projecte que finalitzava ahir a l’Escola de Cuina del Villa Retiro, a Xerta. Deu adolescents han rebut durant tres mesos formació a través d’un curs d’auxiliar de cuina i restauració impartit a través del programa Incorpora de ‘La Caixa’ i el Villa Retiro.

El curs ha permès que els joves rebin 250 hores de formació de qualitat, amb professionals d’alt prestigi, que a més, millora les seves oportunitats per incorporar-se en el món laboral.

El xef estrella Michelin del Villa Retiro, Fran López, assegura que tot i que és poc temps, els han ensenyat tot el que han pogut de l’alta cuina, i remarca la importància dels valors i la filosofia que els han inculcat.

Ahir a l’Escola del Villa Retiro es van entregar els diplomes del curs d’auxiliar de cuina i restauració als joves formats. FOTO: J.Revillas

«En tres mesos un pot aprendre una part del que és la cuina, però jo crec que el que hem intentat aportar són valors, passió i principis de Villa Retiro, per a que acabin tenint una bona formació, curta, però amb aquests principis molt dins d’ells, i acabin sent grans cuiners». 

Joves compromesos

La Fundació Gentis va ser l’encarregada d’escollir els deu adolescents que formarien part del projecte. Des del Villa Retiro van demanar com a únic criteri de selecció que fossin persones realment apassionades per la cuina.

Així mateix, ahir, després de tres mesos de treball, tot l’equip assegurava que l’elecció va ser totalment encertada, remarcant el compromís i les ganes de tots els participants. Deu joves il·lusionats i agraïts per l’oportunitat que se’ls ha brindat i, sobretot, amb ganes de continuar endavant per dedicar-se al que els agrada.

Des de l’associació Invulnerables, sor Lucía Caram remarcava la importància d’oferir oportunitats a aquells sectors més vulnerables. «Es tracta de donar-los les eines per a que puguin guanyar-se la vida, i no estar condemnats a viure de la caritat o del que els altres puguin donar-los».

Temas

Comentarios

Lea También