Vinebre registra la temperatura més alta a Catalunya, amb 41,6 ºC

Avui la previsió indica també temperatures extremes, amb especial incidència al Montsià,Baix Ebre, Conca de Barberà i Baix Camp, on en alguns municipis el termòmetre arribarà als 39 ºC

19 mayo 2017 18:17 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Vinebre va registrar ahir a les 16.17 hores la temperatura més alta de l’any a Catalunya, 41,6 ºC, un valor insòlit al mes de setembre. En general, a tot l’interior del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre ahir va ser una jornada amb temperatura de rècord. Així, per exemple, a Benissanet els termòmetres van pujar fins als 39,7 ºC, mentre que a Torroja del Priorat van assolir-se els 39,6 ºC.

Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat per onada de calor, activada dissabte, per les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya que s’assoliran els propers dies temperatures extremadament elevades a gran part del territori.

Avui la previsió indica també temperatures extremes, amb especial incidència a les comarques de la demarcació Montsià, Baix Ebre, Conca de Barberà i Baix Camp. Municipis com Tortosa o Móra d’Ebre assoliran els 39 ºC.

Aquesta situació, sumada a la de sequera de la vegetació, incrementa molt el risc d’incendis forestals. Precisament el Diari ja informava que aquesta és la pitjor sequera dels últims 91 anys, des de l’any 1925, sobretot per al territori ebrenc.

A l’Observatori de l’Ebre, situat a Roquetes (Baix Ebre), la precipitació acumulada al llarg dels darrers dotze mesos (de l’1 de setembre de 2015 i el 31 d’agost de 2016) és de 303,4 mm. Mentrestant, la mitjana de la precipitació anual és de 527,9 mm; així doncs, el dèficit d’enguany, en relació a la mitjana, és de -224,5 mm. L’Observatori de l’Ebre adverteix que aquest és el quart valor més baix de la sèrie, només superat pels anys 1923-1924 (217,1 mm), 1899-1900 (262,7 mm) i 1924-1925 (302,4 mm).

 

Alt risc d’incendi

Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat emet una altra prealerta del Pla Infocat per risc d’incendis i demana la col·laboració de la població per minimitzar el risc d’ignicions, especialment en les comarques més afectades, que són 28 a tot Catalunya. El risc d’incendis forestals és especialment alt a la demarcació de Tarragona, a l’Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà i Priorat.

Protecció Civil recorda que cal evitar conductes negligents que poden provocar un incendi com llençar burilles des d’un vehicle.

Davant d’aquesta forta onada de calor, alguns municipis com Reus, des de l’Àrea de Benestar Social i Salut Pública de l’Ajuntament, estan realitzant accions adreçades als col·lectius més vulnerables, sobretot les persones majors de 80 anys que viuen soles. Des de l’Ajuntament de Reus es realitza un seguiment a través del servei de teleassistència, de les treballadores familiars i d’altres serveis de suport i atenció municipal, amb trucades telefòniques a aquestes persones i visites de control.

Comentarios
Multimedia Diari