Vist per a sentència el judici al conductor drogat de l’N-340

L’acusació veu provat que el consum de cocaïna va ser la causa del sinistre en el que van morir els joves Emma i Manel

13 febrero 2018 18:04 | Actualizado a 15 febrero 2018 11:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El judici contra el conductor que va provocar l’accident on van morir dos joves a l’N-340, el desembre del 2016 a Amposta, va quedar vist per sentència aquest dimarts després repassar les darrers proves pericials i de la declaració de l’acusat.

Manuel Vicente P. C. va insistir en què no havia pres droga, tot i el positiu en cocaïna que va donar. Únicament a preguntes del seu advocat, va esgrimir el seu delicat estat de salut i va afirmar que en el moment en què va passar l’accident «estava rebent tractament per a una operació de cor», ja que havia patit dos infarts.«Tinc tiroide, pateixo hipertensió, insuficiència respiratòria i apnees i m’han trobat un quist que pot ser maligne», va dir  per donar a entendre la quantitat de medicació que rep, a l’hora que va assegurar que quan es va produir l’accident l’únic «hàbit tòxic» que tenia era «el tabac» i que no consumeix ni alcohol ni cocaïna.

El dia de l’accident, Manuel Vicente P.C. va viatjar des de Barcelona a Amposta per donar la paga i senyal d’un camió que havia d’adquirir per a la seva empresa.Al camí de tornada, i sobre les 13:00 hores, l’únic que recorda de l’accident és «una explosió del pneumàtic» i l’impacte amb la moto «després d’uns segons».

L’acusat va voler negar que tingués una actitud irrespectuosa o despreocupada després de l’accident i va remarcar que va trucar de seguida al 112, va demanar ajuda policial i va col·laborar en tot allò que estava al seu abast. 
Bona part de la sessió es va centrar també a determinar si el pneumàtic que va rebentar de la furgoneta que conduïda es va produir just abans de l’accident o com a conseqüència del xoc amb la moto dels joves.

Tant el peritatge realitzat per la Unitat Central d’Investigació dels Mossos com del pèrit de part contractat per l’acusació van considerar que era «impossible» que la roda rebentés just abans de l’accident, si bé el pèrit aportat per la defensa va argumentat el contrari.
Les acusacions van donar per provat el consum de cocaïna i van refusar l’argument que una roda de la furgoneta es rebentés abans del xoc frontal. 
Una de les advocades va demanar a la jutge que tingui en compte l’agreujant de conducció temerària i que a la pena màxima de 4 anys per homicidi per imprudència, hi afegeixi un any més per dolo eventual. Per la seva banda, la defensa de l’acusat va  demanar l’absolució.
Després de les conclusions provisionals, el judici va quedar vist per a sentència, que es podria notificar en unes tres setmanes.

Els familiars i amics dels dos joves morts en l’accident, Emma i Manel, van tornar a concentrar-se a les portes del jutjat de Tortosa, com ho van fer ja dilluns, per tal de reclamar una pena exemplar per al conductor. A l’arribada a primera hora del matí de l’home es van tornar a viure moments de tensió, quan els presents van rodejar la furgoneta dels Mossos que el portava a la segona sessió del judici. 

Comentarios
Multimedia Diari