Vist per sentència el judici contra el tortosí acusat de coaccions en un hotel

El jove Andreu Curto s’enfronta a 4 anys de presó i nega haver fet destrosses en un piquet de la vaga general del 2012

06 octubre 2017 09:00 | Actualizado a 06 octubre 2017 17:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’únic testimoni que tenia la fiscalia contra el jove Andreu Curto per acusar-lo de danys, desordres públics i coaccions durant la vaga general del març del 2012 va dubtar de la seva autoria ahir, dijous, durant el judici que s’ha fet a Barcelona. 

Curto, d’origen tortosí però veí de Sants, s’enfronta a una pena demanada de quatre anys de presó i 10.200 euros de multa i indemnització, però va negar els fets. 
El responsable de l’hotel va identificar l’acusat com un dels qui liderava un piquet, però no ha pogut assegurar totalment que fos ell mateix qui fes destrosses a la porta de l’hotel o l’amenacés.

L’acusat va explicar que el 29 de març del 2012, en el marc de la vaga general, es va concentrar a les 8 del matí a la plaça de Sants amb dos amics i unes 300 persones per fer un piquet informatiu. Van voltar per tot el barri i, cap a les 11.45 hores, van arribar davant l’hotel Vincci Arena. Segons ell, el piquet era pacífic i només informatiu, i davant de l’hotel va parlar amb un dels responsables, que va sortir, per informar-lo de la vaga i instar-lo a tancar l’establiment. 

La conversa va durar menys d’un minut perquè, segons Curto, van arribar cinc o sis encaputxats i van tirar a terra i trencar cendrers, testos i els vidres de la porta, a més de fer pintades a favor de la vaga general i tirar alguns petards i bengales dins del vestíbul de l’hotel.

En tot cas, el noi ha negat que ell fos l’autor dels desperfectes, i ha assegurat que aquests encaputxats van ser criticats i foragitats per la resta de membres del piquet. Sobre la conversa amb el treballador, ha dit que no el va increpar ni li va dir la frase ‘Tornarem, això no quedarà així’. Quan els encaputxats van haver marxat, el piquet també es va desplaçar i l’hotel va seguir obert.

Tres testimonis de la defensa que eren al piquet han explicat més o menys la mateixa versió.

Amb el lema ‘Ni quatre anys ni un dia! Presó per defensar els drets de tothom? Andreu, absolució’, diverses persones s’han concentrat aquest dijous al matí davant de la Ciutat de la Justícia de Barcelona. 

La versió de l'hotel de Sants

El responsable legal de l’hotel en aquell moment era l’únic testimoni de la fiscalia i va declarar darrere d’una mampara per protegir el seu rostre de la vista de l’acusat, segons va demanar ell mateix, cosa que ha fet protestar la defensa perquè el jove acusat no té cap antecedent per amenaces. 

L’home va explicar que membres del piquet van fer destrosses a la façana de l’establiment, van trencar vidres i van tirar almenys una bengala al vestíbul, cosa que el va omplir de fum i va espantar alguns clients que estaven esmorzant al bar.

A preguntes de la fiscal, va dir que el piquet, de més de 50 persones, tenia una «actitud violenta, no amigable» i que va cometre «actes vandàlics». Com que ell era a la porta, va sortir a parlar amb l’acusat, que encapçalava el grup i s’hauria enfrontat al treballador. Segons el testimoni, el noi participava en els fets, sense concretar quins, i mantenia un «to altiu, no amigable», ja que el va acusar «d’esquirol».

El mosso d’esquadra que va instruir les diligències policials va explicar que, a través de les imatges de l’hotel va poder veure que el piquet el formaven unes 25 persones i que dues van entrar dins del vestíbul i van tirar petards. Curto va ser arrestat dos mesos després de la vaga i va passar 22 dies en presó preventiva.

Comentarios
Multimedia Diari