Viticultors i empresaris de Batea detecten rebuig als seus productes per la proposta de segregar-se de Catalunya

Tretze empreses locals han entrat una instància a l’Ajuntament per demanar a Paladella que rectifique

24 julio 2017 17:00 | Actualizado a 07 agosto 2017 08:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tretze empreses vinícoles i agroalimentàries de Batea han reclamat formalment a l’alcalde, Joaquim Paladella, que retiri la seva amenaça de traslladar el municipi de Catalunya a l’Aragó com a resposta al que considera «discriminació» per part de la Generalitat. Els empresaris, majoritàriament propietaris de cellers, però també del sector de l’oli i altres àmbits  agroalimentaris, han entrat una instància a l’Ajuntament en la que asseguren que  la proposta de l’alcalde «ha començat a produir rebuig» dels productes que comercialitzen i «un deteriorament» de la seva imatge al mercat català. 

En el text de la instància, els empresaris no només discrepen obertament de la proposta de reassignació territorial de Paladella: remarquen que les seves declaracions  i la dimensió aconseguida han «marcat una imatge exterior del nostre poble negativa i completament contrària a la realitat». 

«Diferents cellers han tingut queixes per part dels seus clients, dient-los que deixaran de comprar els vins de Batea. La imatge que teníem com a productors de vins de qualitat ara és una altra, tenint en compte que el mercat català és el més important que tenim els vins de la Terra Alta. Són unes declaracions molt desafortunades: ens fa mal a la imatge, als clients fets i  a la projecció dels vins i bodegues de la Terra Alta i de Batea», subratlla Josep Arrufí, un dels celleristes bateans signant i president de la DO Terra Alta. 

Vins amb DO

A la instància s’han afegit Altavins Viticultors, Les Vinyes d’Andreu. Az-Azeytun, Comercial Querva, Pastisseria Barraca, Celler Rialla, Celler Jornou, Celler Mariol, Batevins, Vins la Botera, Vins Carpo, Passtiseria Carla i Vins Maijo. Recentment, el Celler Batea també es va desmarcar de les paraules de l’alcalde. 

La instància també remarca que, de fer-se efectiva la  proposta de traslladar el municipi a l’Aragó, quedaria totalment compromesa la situació comercial dels vins que es venen a través de la DO Terra Alta i la DO Catalunya. «Ni sabem com quedaria l’adscripció a la primera i, per descomptat, hauríem de renunciar a la segona», alerten.

Demà al migdia hi ha convocat un pla a Batea en el que l’alcalde i els diferents grups municipals debatran la polèmica i mediàtica proposta de Paladella, feta pública la setmana passada. 

Comentarios
Multimedia Diari