Vàndals contra l’obra pública a Móra d'Ebre

L’obra contrarellotge d’adequació d’una sendera turística entre la façana fluvial de Móra d’Ebre i el castell ha patit en les últimes setmanes tres accions vandàliques, l‘última aquesta setmana. El consistori, decidit a denunciar els fets 

14 diciembre 2017 10:57 | Actualizado a 15 diciembre 2017 15:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, ja n’ha tingut prou i ahir va decidir denunciar públicament a través de les xarxes socials un nou atac, el tercer en unes setmanes, que ha patit l’obra pública d’adequació d’una sendera turística que unirà la façana fluvial i el castell.

En aquesta ocasió, uns desconeguts s’han dedicat de nit a aixecar desenes de llambordins a punt de fixar en el paviment de l’accés a la sendera i hi han inscrit diversos escrits ofensius, malmetent així aquest material d’obra pagat amb diners públics.

Piñol ho considera un nou exemple «d’incivisme i intolerància, veritablement condemnable». I el més greu, no és el primer ni el segon cop que succeeix. «En poques setmanes hem patit tres successos d’aquest tipus, en la mateixa obra. Abans no havien fet escrits com ara, però havien provocat danys a material i maquinària de l’empresa».

El govern no té pistes sobre quins poden ser els autors de les malifetes i recorden que l’obra no l’ha contractat l’Ajuntament. 

Han decidit denunciar-ho públicament per «conscienciar» a la població i que aquesta estigui més vigilant si veu actituds sospitoses a la zona. El consistori també està decidit a denunciar els fets de manera oficial davant la policia. És el primer cop que Móra d’Ebre pateix accions d’aquesta mena.

El consistori està preocupat perquè noves acciones vandàliques puguin torpedinar la fase final d’una obra que es treballa a contrarellotge per acomplir el termini fixat, abans del 31 de desembre. També es tem que un cop acabada l’actuació no s’aturin les bretolades en una actuació programada fa anys per l’Ajuntament de Móra d’Ebre. La sendera d’aprofitament turística tindrà una amplada mínima d’1,5 metres i recorre un itinerari a peu preexistent que estava en desús en els últims anys. La inversió preveu eixamplar l’itinerari allà on sigui necessari, la instal·lació d’il·luminació i senyalització, i adequar tres miradors amb baranes per observar la bella panoràmica de la façana fluvial, el riu Ebre i la mateixa vall de la Cubeta de Móra. Els treballs de millora d’aquest entorn es completen amb la urbanització de la zona propera a l’embarcador, on destaca la recol·locació de la pontona de la batalla de l’Ebre.

El global de l’actuació s’eleva a més de 700.000 euros, finançats per un ajut del Departament de Governació, per la llei de barris de la Generalitat i per un ajut de 210.931 euros procedent de la Direcció General de Turisme.

Els escrits, en llengua catalana, acusen, suposadament, el contractista de l’obra per haver escollit uns treballadors i no uns altres. S’hi pot llegir, en un primer missatge: «No foteu la feina al poble. Fills de Puta, Putos caveros», i en un segon missatge: «Esto con Franco no pasaba. Cs». L’alcalde Piñol no creu que militants de Ciutadans en siguin els autors, partit que ni a Móra d’Ebre ni enlloc de l’Ebre tenen presència pública.

Comentarios
Multimedia Diari