«Volem treballar pel bé de la ciutat sense política pel mig»

Entrevista. Rita Faiges, presidenta Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa. La presidenta de la Simpàtica Rita Faiges s’estrena al càrrec amb la voluntat d’unir esforços per millorar la ciutat i que més barris s’hi sumen

15 enero 2022 07:50 | Actualizado a 15 enero 2022 17:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Rita Faiges (Tortosa, 1968) és la nova presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa. És advocada i treballa a l’empresa familiar d’olis fundada el 1840 Faiges, al departament de molí, agricultura i finques. És i ha sigut durant anys la presidenta de l’Associació de Veïns de la Simpàtica.

Per què va acceptar ser presidenta de la federació?

Perquè estimo Tortosa, la meua ciutat. Se’ns va plantejar formar una nova junta i vaig parlar amb companyes que ja formaven part de la federació i vam voler iniciar una nova època, amb tot dones excepte el tresorer.

Com afronta aquest repte?

Estic molt agraïda a l’anterior junta i a l’ex president, Carlos Redó. Han fet una faena molt bona i han tingut uns temps molt difícils. Tinc ganes de treballar i volem seguir sumant. Hi ha molt bon ambient. Penso que la Federació és important, és un espai on es posen en comú les problemàtiques dels diferents barris de Tortosa, que d’altra forma potser no coneixeríem. Cada barri té necessitats específiques. Per exemple, a la Simpàtica podem tenir un problema amb porcs senglars, mentre que a Ferreries o el Temple el poden tenir d’escarabitxes. Estem molt units i volem treballar tots a una, sense polítiques pel mig. Treballar pel bé de la ciutat, en definitiva. Cal que la gent sàpiga que és de forma totalment altruista, perquè estimem la ciutat.

Quines seran les prioritats en què treballareu?

Encara és aviat, però volem activar barris que ja no estan a la Federació i que vinguen a formar-ne part, com Jesús, Bítem o els Reguers. Serà positiu que tothom forme part de la federació.

Com treballareu?

Fem trobades mensuals on cada barri exposa els seus problemes. Tenim molt bona relació amb l’Ajuntament i sempre ens ha tingut en compte. No podem dir res contra l’Ajuntament, hi ha una molt bona comunicació.

Com veu actualment Tortosa?

Els moments que estem vivint a causa de la pandèmia són molt tristos a tot arreu. No estem en un bon moment, els barris estan tristos, sense festes, sense poder-se relacionar la gent per culpa de la Covid. D’actes de festes no se n’han pogut fer als barris, sols amb la representació de les pubilles, i sense més alegries. Estem cansats anímicament. És una situació dolenta a tot arreu i ho afronto també com un repte. També el comerç de la ciutat se n’ha ressentit però per exemple la iniciativa dels Bons Tortosa del passat octubre va funcionar molt bé i ho celebrem. Tothom els gastava, feia goig. Va ser una bona proposta, i caldran més reactivacions comercials semblants.

Quina és la problemàtica que teniu a la Simpàtica amb els porcs senglars?

N’hem vist uns quants, i molts veïns tenim temor de creuar-nos-los amb els cotxes. Viuen a prop i els gossos dels veïns es tornen bojos. L’Ajuntament i els forestals ja ho saben. Estem intentant veure si es poden fer batudes per portar-los a un altre lloc. Un altre dels nostres problemes és la velocitat dels vehicles. Ens preocupa. Ja hi ha senyalització, però alguns cotxes van a 70 kilòmetres per hora per la carretera de la Simpàtica. Es van posar coixins berlinesos i en volem més, estem en contacte amb l’Ajuntament. D’altra banda, també volem unes bones voreres per a passejar, ja que creiem que és una bona zona per a fer-ho.

Alguns veïns es queixen que a Tortosa alguns carrers estan bruts o hi ha incivisme.

Sí, hi ha molta gent que ens diu que els barris estan bruts, serà un aspecte a treballar.

Comentarios
Multimedia Diari