«Volem visibilitzar les dificultats que tenim»

Amposta organitza una acció reivindicativa per demanar millores i adaptacions a la via pública per a les persones amb mobilitat reduïda

22 septiembre 2021 09:34 | Actualizado a 22 septiembre 2021 09:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'ASssociació per la Integració Discapacit@ts de l’Ebre (ASSIDE) i l’Ajuntament d’Amposta van organitzar ahir al matí una ruta pel municipi per reivindicar una millor adaptació de la via pública a les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda.

Després d’una trobada anterior on membres d’aquest col·lectiu van explicar les barreres que es troben habitualment, diverses persones, entre les quals es trobaven càrrecs electes del municipi, van poder viure ahir en primera persona l’experiència d’anar en cadira de rodes o sense veure i comprovar que hi ha obstacles que impedeixen a una part de la població fer ús de la via pública. Emmarcat en el projecte d’Amposta Ciutat Diversa, que aquest mes de setembre visibilitza la diversitat funcional física i sensorial, i sota el lema «Vols caminar per Amposta amb les nostres sabates?», ASSIDE va organitzar un recorregut que va anar des de l’Avinguda Alcalde Palau (amb l’afegit que hi havia mercat al carrer) fins al carrer Barcelona i seguidament cap a l’avinguda de la Ràpita per tornar a la plaça del mercat. D’aquesta manera, els participants  van poder comprovar que hi ha diferents elements que poden semblar inofensius, però que suposen una problemàtica important per a algunes persones. Voreres estretes i papereres que n’ocupen bona part, desnivells, cotxes aparcats sobre els passos de vianants, locals sense lavabos adaptats o rampes massa empinades en són alguns exemples. «Volem que la gent s’adoni de les dificultats amb què ens trobem en el dia a dia i conscienciar, perquè els que poden caminar no detecten aquests problemes. Volem que es visibilitzin aquestes dificultats i veure si podem anar millorant les ciutats o pobles perquè siguen més amables per a tota classe de gent» explica Josep Ginovart, president d’ASSIDE. Adam Tomàs, alcalde d’Amposta afegeix que «Malgrat que molts cops aquestes barreres compleixen la normativa, no sempre són funcionals. Estar al costat de gent que les viu ens pot traslladar esta visió més quotidiana. Avui és una oportunitat per veure-ho.»

Per la seva banda, un cop acabat el recorregut, Núria Ferré, regidora de drets socials i ciutadania, va reivindicar la necessitat d’aquests esdeveniments: «Viure aquesta experiència en primera persona fa que et canviï completament la visió. Ha sigut impactant, però al mateix temps una oportunitat per poder-nos posar en les seves sabates».

Comentarios
Multimedia Diari