Xalera amb la baixada dels ‘autos -locos’ a Lo Passador

Sis andròmines participaven ahir en la tercera edició de la cursa celebrada al desnivell del pont durant la festa major del municipi 

17 agosto 2018 09:41 | Actualizado a 17 agosto 2018 09:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Centenars de veïns de Deltebre i molts visitants forans que estan de vacances al Delta de l’Ebre es van apropar ahir, dijous, fins al Pont Lo Passador per xalar amb la tercera edició de la baixada dels autos-locos, organitzada amb motiu de la festa major de Deltebre. 

Un total de sis andròmines creades per colles de joves participaven ahir en l’emblemàtica i curiosa cursa que baixa el tram del Pont Lo Passador pertanyent a Deltebre, pont que travessa l’Ebre unint la població de Deltebre i Sant Jaume d’Enveja. 

Els participants havien de dur casc i proteccions corporals i el vehicle improvisat havia d’incorporar frens. A banda, la majoria de colles anaven disfressades d’una temàtica concreta. D’un en un, els autos-locos es van llançar pel desnivell de l’ample pas de vianants del pont. L’organització va col·locar pneumàtics i bales de palles per traçar un circuit amb diverses corbes. 

Premis per a tots
Després d’una primera baixada de prova, els autos-locos entraven en competició durant la segona ronda, on es va afegir una rampa com a obstacle final. Els més ràpids van ser dos nois de La Ràpita que formaven ‘L’equip faro’, amb un temps de 22 segons, que s’emportaven de premi 100 euros en metàl·lic.

El segon premi feia referència a l’andròmina més divertida i, com no podia ser d’altra manera, se l’emportava un equip del poble que amb la seva temàtica reivindicava les bones costums del territori. Les noies de l’equip ‘Arròs, col i fesols’ s’emportaven 125 euros com a reconeixement de la seva originalitat.

I per últim, el premi més quantiós, de 225 euros, s’entregava a l’andròmina ‘Científico loco’. Tres ‘metges científics’ que van substituir el laboratori com a espai de treball habitual, per un vaixell. Tres científics esbojarrats que s’emportaven el premi a l’andròmina més elaborada.
La resta d’equips també va rebre un reconeixement per la seva participació, amb unes entrades per Port aventura i Aquapark. A banda, tots els participants van rebre obsequis de Pneumàtics Millan, negoci del poble que patrocinava l’activitat.

Els actes de la festa major de Deltebre continuen avui, divendres, amb la 27a bicicletada popular per a les dones pels carrers del poble, que seguirà amb una tarda de vaquetes a la plaça de bous. I a la nit se celebrarà a la plaça el I concurs d’embaladors.

Comentarios
Multimedia Diari