Xavi Benigni: 'Tots tenim paraules que necessitem que ens diguen'

El deltebrenc Xavi Llambrich (àlies Xavi Benigni) acaba de publicar el poemari d’autoajuda ‘Estima’

23 mayo 2018 11:15 | Actualizado a 25 mayo 2018 09:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El deltebrenc Xavi Llambrich (àlies Xavi Benigni, 1998) acaba de publicar el poemari d’autoajuda Estima. La setmana passada es va fer la presentació a la Biblioteca Delta de l’Ebre de Deltebre amb el periodista Víctor Sorribes i l’alcalde del municipi, Lluís Soler. Benigni és, a més, un reconegut youtuber de les Terres de l’Ebre amb el canal que porta el seu nom artístic, on plasma les seues reflexions i vídeos de viatges que enregistra.

Què és ‘Estima’, com el definiries?
Estima és un llibre d’autoajuda, on he plasmat reflexions, pensaments i poesies d’estil lliure sobre totes les formes de l’amor: l’estimar d’una parella, l’estimar dels pares, l’estimar dels amics, dels iaios... 

Molts et coneixen per la teua faceta de ‘youtuber’ i de realitzador de vídeos.
Sí. L’escriptura i la realització de vídeos són les meues dos grans passions. Fa uns tres anys vaig arrencar el canal a la plataforma Youtube. Vaig passar una època molt dura durant la meua etapa d’estudiant a l’institut, de forma que així vaig començar, escrivint les paraules que m’hauria agradat que m’haguessen dit en el seu moment per ajudar-me, i vaig unir-ho creant vídeos.

Ets molt jove i vas saltar una mica a la fama, molts mitjans de comunicació van parlar sobre tu.
Vaig començar-ho en castellà i allò va ser un boom, la veritat, molta gent es posava en contacte amb mi per altres persones, amics o familiars, que també havien patit assetjament. Després d’una mala experiència amb un mitjà de comunicació, que va dir coses de mi que no eren del tot veritat, vaig apartar-me una mica dels vídeos i vaig estar 10 mesos escrivint aquest llibre que finament ara veu la llum.

Dius que és un llibre o un poemari d’autoajuda. A qui creus que pot ajudar?
Crec que pot ajudar tothom, però especialment els adolescents, ja que és una etapa molt sensible. Em sembla que tothom tenim paraules que necessitem que ens diguen.

Saber que pots ajudar algú que s’ha sentit com tu deu ser una experiència gratificant.
Exactament. Pensar que aquest llibre pot ajudar els més joves, que són els més sensibles, és per a mi una gran satisfacció. Les paraules eren meues i em servien per a mi, i ara poden servir per a més gent. A més a més, vaig donar un exemplar del llibre al centre de salut Pere Mata de Tortosa, ja que als mateixos agraïments del volum s’esmenta un psicòleg que em va ajudar molt a mi en el seu moment.

Com ha anat l’experiència d’escriure aquest primer llibre? Et proposes seguir escrivint en el futur? 
No ho descarto, la veritat. Hi ha hagut una bona resposta de la ciutadania amb la publicació del llibre. Pensava que hi hauria més persones interessades en els vídeos del canal Youtube i no en el llibre, i m’he sorprès. De tota forma, sempre he escrit molt, i des dels 14 anys he escrit moltes cartes al director i articles d’opinió en mitjans de comunicació i diaris com el mateix Diari de Tarragona.

Però la realització i edició de vídeos no l’abandonaràs.
No, això no. De fet, la propera tardor començaré Direcció Cinematogràfica a l’Escola de Cinema de Barcelona.

Per què aquest nom artístic, Benigni? 
Per l’actor i director de cinema Roberto Benigni. La vida és bella és la meua pel·lícula preferida des de sempre.

Comentarios
Multimedia Diari