Agrodelta compra les naus de Medesa a Amposta

L’alcalde, Adam Tomàs, celebra que un actiu bancari passi a mans empresarials per fer créixer el municipi

| Actualizado a 12 enero 2022 14:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

L’empresa Agrodelta ha ultimat la compra de les naus que ocupava l’empresa de cartó ondulat Medesa, a l’avinguda Santa Bàrbara d’Amposta.

L’alcalde de la capital del Montsià, Adam Tomàs, ha celebrat el tancament de l’operació empresarial, que ha titllat de «molt important» per al futur econòmic del municipi.

«Valorem positivament que passe de bancs a empreses, i, a més, és una empresa del sector primari i d’Amposta», declara el batlle al Diari.

L’actiu s’anunciava a la venda per 1,69 milions d’euros i l’empresa l’ha adquirit després de tancar un acord amb Servihabitat, qui gestionava l’actiu bancari fruit d’un concurs de creditors l’any 2012.

Amb aquesta operació Agrodelta amplia les seues instal·lacions a 7.000 metres amb dues naus, una de 1.500 metres i una altra de 5.500, amb una parcel·la una de 15.600 metres quadrats, per poder incrementar de forma important la seua activitat.

Medesa va fer fallida tot i rebre l’aval i les ajudes del Govern de la Generalitat l’any 2011 després d’un ERO on es van fer fora una trentena de treballadors i els intents de la conselleria d’Empresa i Ocupació per salvar una de les empreses pioneres del territori.

Les empreses interessades en la nau, entre elles Agrodelta, van acudir fa un temps a l’Ajuntament d’Amposta per sol·licitar informació sobre compatibilitats urbanístiques i sobre les llicències d’obres i activitats. L’espai es troba en un sòl que no s’ha desenvolupat, però que permet tirar endavant l’activitat amb un pla de millora.

Agrodelta és la marca comercial que representa l’empresa Agrofert Delta S.L. El seu propietari i gerent Jaume Daudén explica al Diari que fa gairebé un any que l’empresa estava en negociacions per adquirir la nau.

«Agrodelta té gairebé 50 anys de trajectòria al sector. Les darreres innovacions han estat en el camp ecològic», detalla Daudén.

Agrofert es va constituir el 2008 i el 2014 Daudén i la seua dona Rosa Ana Balagué van comprar totes les accions.

L’empresa està ubicada actualment vora la N-340 i la seua previsió és seguir en aquest espai, però amb el creixement de l’empresa en un futur es podrà traslladar a l’antiga nau de Medesa.

Agrofert Delta és una empresa familiar basada en els serveis d’adobs fitosanitaris (aplicació i distribució) i de tota mena de llavors (com ara cereals i arròs), també herbicides, fungicides, etc. En matèria de llavors i fitosanitaris, treballen amb empreses com BASF, Kenogard, Certis, Lainco i la multinacional de fitosanitaris Syngenta; en l’àmbit ecològic, col·laboren amb Lainco, Herogra i Seipasa.

L’empresa també es dedica a fer tractaments a cultius amb tractors, helicòpters, drons o avioneta, i també ofereix treballs agrícoles concrets per a clients, així com assessorament i venda de maquinària.

Compra de naus a Tosses

D’altra banda, també fa pocs dies s’ha tancat, per part d’un grup d’empresaris locals, la compra de 14 naus i 3 parcel·les al Polígon de Tosses d’Amposta que eren actius bancaris.

«Una molt bona notícia que farà que en breu puguen acollir activitat de petites empreses. Des de l’Ajuntament posem tot l’esforç per resoldre els problemes urbanístics i possibilitar operacions de futur», ha declarat Tomàs.

Comentarios
Multimedia Diari