Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Alcanar aprovarà en ple sol·licitar un nou préstec per al cas Turov

El govern quantifica en més de 4 milions d’euros el cost que suposarà per a les arques municipals

| Actualizado a 30 junio 2022 17:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Alcanar aprovarà demà en ple extraordinari una modificació pressupostària per fer un préstec per als avals per al cas Turov, per tal de fer front als 2,24 milions d’euros de les garanties de les indemnitzacions dels 24 apartaments il·legals.

L’equip de govern d’Alcanar ha comparegut avui per explicar que l’Ajuntament haurà de sol·licitar un préstec de 2,24 milions d’euros per fer front a les garanties que ara reclama el jutjat contenciós-administratiu 2 de Tarragona. Tot plegat fa hipotecar l’Ajuntament d’Alcanar, que ha hagut de fer front a catàstrofes naturals com els aiguats del 2018, el temporal Glòria o els aiguats de l’1 de setembre del 2021, que van causar inquantificables danys al municipi.

De fet l’alcalde d’Alcanar Joan Roig ha quantificat en més de 4 milions d’euros el cost que suposarà el cas Turov per a les arques municipals, una xifra que pot augmentar més si prosperen les demandes per danys morals de cada propietari en particular. Aquesta xifra és molt elevada tenint en compte que el pressupost anual de l’Ajuntament d’Alcanar és d’uns 9 milions d’euros. L’equip de govern reconeix que s’haurà de «replantejar» i revisar la temporització d’algunes actuacions i tem que tot i iniciar el mandat amb «zero endeutament», l’hagin de tancar amb una ràtio de deute per sobre del 50%. «Es fa molt complicat governar en aquestes condicions. Vam fer una gestió responsable i ara en sortirem molt hipotecats», ha expressat el batlle. «Estem treballant actualment per trencar les herències del passat. Ens hem sentit molt sols. Ara treballarem perquè no afecte el dia a dia dels veïns».

L’equip de govern està sorprès per la decisió judicial d’avançar les reclamacions patrimonials del cas Turov i desvincular-les de l’execució de l’enderroc dels 32 apartaments de la urbanització d’Alcanar Platja, amb una llicència declarada nul·la i il·legal. Roig ha explicat que habitualment s’executa la demolició dels habitatges irregulars i després es reclama la indemnització.

L’alcalde Joan Roig també ha volgut subratllar que ERC no formava part del govern municipal el 2003, quan es va donar la llicència (il·legal) a la mercantil Turov.

Comentarios
Multimedia Diari