Alcanar estalvia 60.000 euros en la factura energètica substituint progressivament l'enllumenat públic

El consistori estudia els diferents contractes de potència elèctrica per reduir-los o adaptar-los a les necessitats energètiques reals

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Ajuntament d'Alcanar (Montsià) ha aconseguit estalviar més de 60.000 euros anuals en la factura energètica substituint progressivament els llums de diferents zones de la població des del passat 2013. Les actuacions es van iniciar l'any passat, amb el reemplaçament de les làmpades de la zona nord oest del nucli urbà, totes elles alimentades per un mateix quadre elèctric, fet que permetia quantificar l'estalvi. També es van substituir els llums de baixa eficiència de l'escola de música i l'edifici de l'Ajuntament per d'altres de tecnologia led. Aquest 2014, el consistori ha continuat aquesta política d'estalvi reduint dinou contractes de potència i adaptant-les a les subscrites actualment.

 

Paral·lelament, el consistori ha impulsat enguany el recanvi de les bombetes que il·luminen la carretera del passeig del Marjal, retirant les làmpades de vapor de mercuri de 250W i substituint-les per altres de vapor de sodi de 70". Pròximament es reemplaçaran els llums del passeig per altres que generin menor contaminació lumínica i amb el mateix estalvi anterior.

 

Aquestes últimes setmanes, a més, s'ha iniciat la substitució dels llums tipus 'Villa' instal·lats a la part històrica del nucli urbà i s'actua en altres zones. Durant el pròxims mesos, segons el consistori, s'efectuarà el canvi dels focus de les places Lluís Companys, Centre Cívic, Ajuntament, Mercat, Església i Camí Ample. Tot plegat ha de suposar un estalvi anual de 7.500 euros en la factura elèctrica.

 

"Un cop ja comprovades objectivament l'eficiència i eficàcia de les actuacions portades a terme, a hores dara el criteri per a fer les últimes i properes, és implantar-les a les zones més desafavorides lluminosament", ha apuntat el regidor d'Hisenda, Miquel Sancho.

Comentarios
Multimedia Diari