Alcanar recrea l´entrada dels bous per la Serreta com anys enrere

El recorregut des de prop de l´ermita del Remei fins a l´entrada del poble es va fer en mitja hora sense incidències

| Actualizado a 22 mayo 2017 18:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una de les novetats més esperades de les Festes de Sant Isidre d’Alcanar era la recreació de l’arribada dels bous a la localitat procedents de la zona de la Serreta (els primers contraforts de la serra de Montsià), tal i com es feia molts anys abans, quan la plaça se construïa a la places del camí Ample i el Mirador.

L’acte va sortir millor del que s’esperava i en 25 minuts les vuit vaques avilenyes, amb els seus pastors, cavalls i seguidors van recórrer el tram des del corral del Mariquito, prop de l’ermita del Remei, fins a les granges de Míquia, on es va improvisar un tancat per tal que els animals descansessin una mica.

Després només quedava una darrera baixada fins arribar al poble i recórrer els carrers per on antigament els bous arribaven a la plaça de bous.

La Penya La Serreta organitzava la recreació d’ahir al matí, amb la col·laboració de la Comissió de Bous i l’Ajuntament.

El membre de la Penya Josep Bort destacava que «el públic que ens ha acompanyat durant tot el recorregut s’ha portat molt bé, no hi ha hagut cap incident i, en tot moment, han seguit les nostres indicacions».

L’arribada dels bous per la Serreta està previst que tingui continuïtat els propers anys, polint els errors que hagin pogut haver en aquesta primera edició.

La tarda de bous d’ahir a la plaça situada al camí de Vinaròs va voler servir d’homenatge a les ramaderies catalanes, amb la participació de Mansilla, Eliseo i Hilario. Hi hagué dos bous salvatges ‘cerrils’, al vespre i a la nit, un dels quals procedia d’una ramaderia de Camprodon (Girona).

Cal lamentar que ahir un jove va resultar ferit durant la sessió taurina de la tarda i va haver de ser ingressat a l’Hospital de Vinaròs, el més proper al municipi.

Els bous està previst que segueixin durant tota la setmana, excepte el divendres 15, dia de Sant Isidre, festa local a Alcanar, en què hi ha programats actes religiosos, culturals i musicals, destacant, especialment, una de les actuacions estel·lars de les festes: el concert de Raimon.

L’altre espectacle estrella celebrat dissabte passat va ser el monòleg Temps de Quim Masferrer (El Foraster de TV3) , que va omplir, de gom a gom, el Centre Cívic d’Alcanar, amb públic d’altres pobles veïns.

Comentarios
Multimedia Diari