Amposta es promocionarà el 2015 com a ciutat centenària del Delta

És una de les noves línies de treball que reflecteix el pressupost de l'Ajuntamentper a l'any vinent, aprovat ahir pel ple i que puja fins als 19,84 milions d'euros

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Amposta commemorarà el 2015 el centenari de la col·locació de la primera pedra de l’emblemàtic Pont Penjant. També compleixen cent anys edificis com el del Casino o entitats com el Club de Futbol Amposta. Aprofitant totes aquestes efemèrides, la capital del Montsià posarà en marxa la marca ‘Amposta centenària’, com a element de promoció en l’àmbit turístic i cultural, en la línia d’altres iniciatives ja consolidades com la Festa del Mercat a la Plaça. Així, també es preveu reforçar les accions de promoció dels esdeveniments i activitats turístiques i comercials, com la Festa de la Carxofa, la Fira de Mostres o la mateixa Festa del Mercat a la Plaça.

La creació d’aquesta marca és una de les noves línies treball del consistori per a l’any vinent, tal i com es reflecteix al pressupost municipal aprovat ahir pel plenari.

Els comptes municipals per al 2015 pugen fins als 19,84 milions d’euros, un 1 per cent superior als de l’any anterior. El capítol de personal s’endú un 40 per cent, mentre que es reforcen algunes àrees com els serveis socials i el manteniment i millora de la via pública, segons van detallar ahir l’alcalde, Manel Ferré, i la regidora d’Hisenda, Isabel Ferré. Per a l’alcalde, «els comptes són ajustats a la realitat d’Amposta i al seu context econòmic».

«L’accent social» es posa de manifest, segons Ferré, en l’augment de les subvencions a les ONG socials que treballen a la ciutat, el pla de suport a les famílies o els ajuts d’urgència per a les famílies que ho necessiten.

També es volen reforçar els treballs de manteniment de la via pública, els parcs i jardins i altres elements de la ciutat.

«Una altre punt important dels pressupostos de l’any vinent són les polítiques de creació d’ocupació», remarca Ferré. En aquest sentit, el Servei d’Ocupació de Catalunya ja ha aprovat un nou programa de Joves per l’ocupació, amb una dotació de 332.000 euros, en la qual es formaran 75 joves de la ciutat.

El pressupost per al 2015 es va aprovar amb els únics vots a favor de l’equip de govern de CiU. Els grups de l’oposició, ERC, PSC i Plataforma per Catalunya, hi van votar en contra, en discrepar àmpliament de la proposta presentada pel govern local.

Comentarios
Multimedia Diari