Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Amposta fomenta la innovació al sector primari

En marxa una nova convocatòria del programa Agroemprèn, que en la primera edició ha permès impulsar més d’una desena de projectes

16 septiembre 2023 17:46 | Actualizado a 17 septiembre 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fomentar la innovació tecnològica, l’emprenedoria i la sostenibilitat en el sector agrari i arrelar talent jove al territori. Aquestes són les finalitats últimes del programa Agroemprèn, que obre la seva segona convovatòria a Amposta. Es tracta d’una iniciativa de l’àrea de Polítiques d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament, amb l’Eurecat i el Centre de Resiliència Climàtica de Catalunya, dins un dels programes que promou la direcció general d’Emprenedoria i Innovació de la Generalitat.

«Hem d’arrelar talent al territori i aquest programa és una manera de fer-ho en un dels sectors que més ens singularitza, el sector primari», remarca l’alcalde, Adam Tomàs, qui destaca també que és un programa que avança en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, de la qual Amposta és l’únic municipi de les Terres de l’Ebre adherit.

Formació

El programa Agroemprèn consisteix en 100 hores de formació gratuïta i subvencionada, que es realitzarà tant en línia com presencial, i inclou mentories amb projectes innovadors del territori. «Els bons resultats de la primera edició ens han fet tornar presentar el projecte», afegeix el regidor de Polítiques d’Ocupació i Empresa, Miquel Subirats, que asseyala també que dels projectes participants l’any passat, dos ja estan consolidats i a punt d’iniciar l’activitat empresarial, mentre que deu estan en procés de consolidació.

Des de la Fundació Eurecat, Nil Álvarez assenyala que el «programa educatiu és molt potent i competencial i que Eurecat posa a disposició del programa tots els coneixements, tant del Centre de Resiliència Climàtica d’Amposta com d’altres unitats de la Fundació». «Volem fer que el sector primari sigui més competitiu, més resilient i que generi oportunitats per quedar-se al territori», afegeix.

Comentarios
Multimedia Diari