Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Amposta inaugura el nou Casal Cívic per a Gent Gran Ruiz Salgado

La construcció de l’edifici ha tingut un cost de més d’1,5 milions d’euros finançats amb recursos municipals propis

| Actualizado a 03 julio 2022 23:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament d’Amposta ha inaugurat aquest diumenge al matí la nova seu del Casal Cívic de Gent Gran Ruiz Salgado. L’edifici es posa en funcionament després d’unes obres que van començar el 2019 i han finalitzat enguany amb la urbanització de l’espai exterior.

L’equipament, conegut popularment com el Casal del tio Ruiz, estava fins ara ubicat al carrer Cervantes, però les característiques de l’immoble feien difícil cobrir totes les necessitats desitjades.

El nou centre, serà, entre altres, la seu de l’Associació de Jubilats i pensionistes d’Amposta i representa un teixit social de més de 1.500 socis. L’edifici en si, té una extensió de 1400 m², distribuïts en dues plantes. A la planta baixa, igual que en l’anterior immoble però amb una extensió major, hi haurà el bar-cafeteria, un magatzem, cuina, serveis i una sala polivalent. Aquesta, estarà destinada a la realització d’activitats de lleure, reunions o ball entre altres. A la primera planta, alguns dels serveis que hi haurà seran una sala de reunions, gimnàs i aules.

Respecte a l’espai exterior, s’ha fet una plaça oberta amb una zona de graderies i diferents alineacions d’arbres de diverses espècies a la zona. El projecte de construcció de l’edifici ha tingut un cost de més d’1,5 milions d’euros, mentre que la urbanització exterior ha suposat una inversió de 500.000 euros, que s’han finançat totalment amb recursos municipals.

El nou equipament ocupa una superfície de 1400 m² distribuïts en dues plantes

«El Casal de Gent Gran és un dels eixos principals del Pla Local d’Envelliment Actiu, alineat amb les polítiques de la Generalitat», explica Susanna Sancho, regidora de Serveis Socials i Salut de la localitat, tot detallant que hi haurà zones dedicades a diferents àmbits com la salut, la formació digital, l’aprenentatge o un espai sociocultural per a compartir coneixements i projectes intergeneracionals.

«Aquest era un espai altament reivindicat. Tot i que ja hi havia un local, aquell és petit i no permetia portar a terme activitats ni alguns dels actes que formen part del pla local d’envelliment ni tampoc hi cabien tots els socis», apunta la regidora, afegint que «aquest nou espai tindrà una sala més gran on es podrà fer ball, una aula d’alfabetització digital on s’impartiran tallers tan útils com un sobre el funcionament de l’aplicació de la Meva Salut. També hi haurà les aules d’extensió universitària de la URV i la UNED per a majors de 65 anys».

D’altra banda, gràcies a la polivalència de l’espai, aquest s’utilitzarà com un casal cívic de ciutat amb una programació activa organitzada per l’associació de jubilats i la societat civil.

Durant la jornada, els futurs usuaris han pogut veure les instal·lacions en un acte que també ha comptat amb la presència del president de la Generalitat Pere Aragonès. Durant l’acte institucional, el president ha celebrat un pla d’envelliment com el que té el municipi i ha destacat la importància de cuidar la tercera edat. En el seu discurs, Aragonès ha remarcat l’objectiu comú de garantir un bon nivell de vida en aquesta etapa, que s’ha de viure amb «tota la dignitat, recursos i amb les millors condicions possibles. Hem de poder anar acompanyant amb pràctiques saludables i de mantenir capacitats cognitives, així com garantint el teixit social perquè ningú se senti sol».

Les activitats oferides al centre cívic antic, com exercicis físics o mentals i activitats lúdiques i creatives, es mantindran, però s’ampliaran amb altres serveis com un punt de biblioteca, on els usuaris podran recollir llibres, llegir premsa o consultar informació digital. Les inscripcions per a les activitats que ho requereixin s’obriran al setembre.

Pla local d’Envelliment Actiu

Tal com assenyalava Sancho, el centre és primordial en el Pla d’Envelliment Actiu d’Amposta. Aquest pla, pel qual l’equip de Govern ha fet una clara aposta, vol promoure una vida i uns hàbits actius i saludables, assentant les bases sobre les necessitats de les persones més grans de la ciutat.

En aquest sentit des del nou casal hi haurà reciprocitat amb el pla per tal de detectar necessitats i continuar creant inciatives d’acompanyament, salut i educació.

Comentarios
Multimedia Diari