Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Amposta inaugura la seixantena edició de la Fira de Mostres de la ciutat

La fira multisectorial, que s’allargarà fins al dijous vinent, és un expositor de productes i serveis locals i de proximitat

| Actualizado a 05 diciembre 2022 11:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amposta ha recuperat la Fira de Mostres, que enguany arriba a la 60a edició. El municipi torna a celebrar l’esdeveniment després de la pandèmia, en una edició marcada per la tornada a la normalitat i l’excepcionalitat pel que fa a la ubicació.

Ahir al matí es va inaugurar la Fira, que enguany se celebra en unes carpes a la zona del Pavelló Firal, ja enderrocat i amb la zona connectada amb el Parc dels Xiribecs, i el principi del carrer Sebastià Juan Arbó, on hi ha els firaires. L’esdeveniment arriba a una efemèride especial i ho va celebrar amb parlaments inaugurals amb l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, la regidora de Fires, Núria Pla, i Josep ‘Pepito’ Picó, un referent en la dinamització econòmica local que ha format part de la Comissió de Fires durant molts anys, a més de ser expositor des del 1982 amb La Botiga del Torró Artesà. Picó també és propietari de La Jijoneca i ha estat jurat del tradicional concurs de paelles durant les fires.

L’empresari va rebre un reconeixement per la seva trajectòria tallant la cinta d’inauguració, fet que segons manifestà li va fer molta il·lusió. «La Fira també és casa meva», va dir durant la presentació, tot recalcant que «cal pensar en la seva essència i posar-nos com a objectiu potenciar els seus orígens agrícoles, ramaders i de proximitat».

Així, la fira és una mostra multisectorial de productes i serveis territorials. Passejant entre els expositors, dividits en dues carpes, s’hi pot trobar alimentació, com embotits, formatges, mel o torrons, tèxtil i complements, llibres i vehicles per a ús propi i professional, a més de mobles i tecnologia. Aquests conviuen amb entitats com APASA, estands informatius d’equipaments com els pressupostos participatius i amb l’espai Ebre Events, on es pot trobar el necessari per organitzar celebracions, empreses d’organització, fotografia, restauració o estilisme, entre altres.

A més, durant la setmana s’oferiran activitats com tastos o presentacions de productes, activitats eqüestres, una jornada tècnica agricultora, xarrades i trobades professionals.

Mostra de creixement

Aquesta 60a edició no només demostra l’èxit de la fira com a esdeveniment, sinó que a més també evidencia el creixement de la ciutat i el territori, tant econòmicament com en altres àmbits.

Entre els expositors s’hi poden trobar comerços habituals al llarg dels anys, com La Botiga del Torró Artesà, de Picó, assistent des de principis dels anys vuitanta, comerços tradicionals com L’avi Lluís del Perelló, també participant des de fa molts anys, la mostra d’elements agricultors o ramaders, productes originaris de la fira o un expositor dels vestits de paper, amb cinquanta anys d’història. Aquests conviuen amb empreses més noves i serveis innovadors que ratifiquen aquesta tendència de creixement com la tasca educativa del FabLab o establiments amb pròxima obertura, com és el cas de la franquícia McDonalds.

«Amposta es fa gran. Els aniversaris ens permeten moltes coses, anar on volem des d’on venim. Al final els ajuntaments podem fer polítiques de dinamització econòmica, la fira n’és una, però si darrere no hi ha gent que estira el carro, això no arriba a port», assenyala Adam Tomàs, apuntant que «el 60è aniversari és un aparador perfecte per fer un reconeixement als participants. És una faena feta per diferents governs municipals i per un teixit empresarial i comercial que any rere any ve i omple de contingut la fira. Que enguany puguem tornar-ho a fer també és una dada molt positiva».

El 60è aniversari demostra l’èxit de la fira i evidencia el creixement de la ciutat i el territori
Comentarios
Multimedia Diari