Amposta reivindica una mobilitat més sostenible

Una vintena d’associacions han ocupat l’espai públic que habitualment pertany als cotxes i li han donat un ús alternatiu

| Actualizado a 20 septiembre 2021 10:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El pasat dissabte es va celebrar la primera fira d’Associacions a la Fresca organitzada per l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre i l’Ajuntament d’Amposta en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible.

Seguint l’esperit dels ‘Parking days’ ,que busquen recuperar l’espai públic per als vianants, des de les deu del matí fins a les onze de la nit, una vintena d’associacions van ocupar una part de l’avinguda de la Ràpita d’Amposta per oferir activitats diverses com tallers de jota, trasplantament de bonsais o jocs tradicionals. També hi va haver representacions d’art en viu: una performance, un vermut musical en clau de dona i un concert, a més d’espectacles d’exercici a l’aire lliure com tallers de tai-chi o de bachata. Una ruta en bicicleta i un conte infantil teatralitzat van ser algunes de les activitats que es van centrar específicament en la mobilitat sostenible.

Des de l’organització es mostren satisfets pel resultat de l’esdeveniment tot i la previsió meteorològica poc favorable a primera hora de la tarda i el defineixen com un acte amb vocació de permanència. «Hem patit amb el temps, però ha sigut impressionant la quantitat de persones que s’hi han apropat, s’hi han bolcat i ho han gaudit. Aquesta és una activitat que ens agradaria repetir, sempre treballant des d’una perspectiva ciutadana i també treballant conjuntament amb l’Ajuntament» explica Judit Jornet, dinamitzadora de l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari