Amposta vol fomentar l’ocupació juvenil

L’Ajuntament aprova la creació d’un conveni amb Effective logistics per incorporar 14 joves per a la seva professionalització

| Actualizado a 01 marzo 2022 07:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Catorze persones menors de 30 anys podran formar-se professionalment a l’empresa Effective Logistics del grup ampostí Nath gràcies a un conveni amb l’Ajuntament d’Amposta. L’empresa, que a principis de 2021 es va establir a les naus d’Antaix situades al polígon de l’Oriola, compta ja amb una vuitantena de treballadors.

Per tal de fomentar nous llocs de treball, posant especial antenció entre els joves, el consistori atorgarà a Effective Logiscitcs una subvenció de 150.000 euros provinents del SOC mentre que l’empresa es comprometrà a formar els joves durant un any. Segons Adam Tomàs, alcalde d’Amposta, arribar a aquest acord amb Effective Logistics és «un dels compromisos que teníem amb aquesta empresa per a la seva implantació que superarà una inversió de 4 milions d’euros. Al final l’Ajuntament destinarà al voltant de mig milió que afavorirà la creació de l’empresa i l’ocupació». D’altra banda, Effective Logístics també es beneficiarà de l’atorgament de beneficis fiscals per la taxa d’obertura d’establiments, mesura aprovada també en el mateix ple. En aquest cas, el consistori retornarà els 106.000 euros que l’empresa va aportar per la seva llicència d’activitat «com una bonificació per la creació d’ocupació. Considerem que els recursos que destinem perquè això sigui possible són mínims però sobretot ben invertits».

Convenis amb entitats socials

En el ple celebrat ahir dilluns també es van aprovar les bases reguladores de subvencions plurianuals que permetran ajudar a les entitats al desenvolupament del seu projecte social. Es tracta d’ajuts amb una durada superior a un any destinades a aquelles entitats que no poden optar a determinades convocatòries i garantirà la seva participació en convocatòries d’altres administracions. Això «afavorirà la capacitat transformadora de les entitats de la nostra ciutat».

Comentarios
Multimedia Diari