Arrenca la segona fase d’obres de la nova Avinguda Catalunya de l’Aldea

El tram que es millorarà ocupa una superfície de 3.522,29 m² i connectarà els dos barris

| Actualizado a 26 enero 2022 06:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de l’Aldea ha iniciat la segona fase de construcció de la nova avinguda Catalunya. Es tracta del tram de l’obra que comprendrà la urbanització des del Barranc dels Pixadors fins al carrer Monturiol, amb una superfície afectada de 3.522,29 metres quadrats.

La nova via urbana estarà totalment integrada amb l’entorn i serà un nexe d’unió que connectarà físicament els dos barris i deixarà enrere definitivament «la imatge impersonal i perillosa del que un dia va ser l’antiga N-340». El govern municipal prioritzarà amb aquest projecte la seguretat dels vianants i ciclistes, ampliant considerablement l’espai amb voreres més àmplies.

Xavier Royo, alcalde de l’Aldea, assegura que aquesta construcció serà positiva pel municipi, ja que «l’avinguda era totalment deficitària en moltes coses, no hi havia vorera i l’enllumenat era deficient. Tot i ser el centre de l’Aldea és la part urbanística menys desenvolupada» i afirma que amb aquestes obres la via serà més atractiva i donarà més seguretat a vianants i ciclistes. «Amb l’execució d’aquesta d’obra, quedarà urbanitzat i dignificat el tram i millorarem notablement la seguretat dels veïns, però també donarem un gran canvi d’imatge, a un tram molt cèntric de l’Aldea. A partir de la seva finalització, tant ciclistes com vianants guanyaran en seguretat en els seus desplaçaments en aquesta via», diu l’alcalde, tot concloent que «el que hem volgut aconseguir, a part d’unir físicament els dos barris de l’Aldea que quedaran units en una vorera per primera vegada, és treballar per fer totes les millores necessàries».

El cost de l’adjudicació de les obres serà de 295.367,34 euros. D’aquesta quantitat, 182.150.03 euros estan subvencionats per la Diputació de Tarragona. L’empresa Auxiliar de Firmes y Carreteras, S.A.U. preveu que l’obra estigui enllestida en un termini màxim de cinc mesos.

Millor imatge visual

Amb l’execució d’aquestes obres en un sector menys urbanitzat, el consistori millorarà notablement la imatge visual de l’Aldea. Amb aquest objectiu, algunes de les millores previstes seran una avinguda arbrada, amb carril bici, mobiliari urbà, enllumenat LED i serveis soterrats «que crearan un entorn més modern, atractiu i segur».

El total de l’avinguda són 2 km que s’aniran renovant. Les obres es dividirien en diverses fases tenint en compte que el govern municipal té previst que l’execució de les obres, «siguin el menys gravoses per a la ciutadania», cercant els màxims recursos possibles.

Comentarios
Multimedia Diari