Arrenquen les accions contra el caragol poma i les algues

La CHE inicia revisions al riu Ebre amb neteges de vegetació per afavorir la detecció de nous focus i evitar l’avanç de l’espècie

| Actualizado a 16 mayo 2019 12:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre ha iniciat aquesta setmana una nova campanya d’actuacions per al control i la vigilància del cargol poma, espècie invasora que té el seu focus d’ afecció aigües avall de Tortosa, en zona de Domini Marítim Terrestre.
Els treballs consisteixen, en primer lloc, en revisions setmanals de tot el tram per comprovar si s’han reproduït els focus d’anys anteriors o han aparegut nous punts; a més, en la neteja de vegetació per afavorir la localització de l’espècie i evitar el seu avanç i finalment, en la retirada d’exemplars i postes si es troben. La CHE porta des de l’any 2013 realitzant prospeccions i treballs de retirada a Tortosa per col·laborar en el control d’aquesta espècie invasora i com a mesura preventiva per reduir el risc d’introducció al domini públic hidràulic. Llavors, la CHE ja va modificar les normes de navegació en el tram del riu Ebre entre Flix i Tortosa, com a acció preventiva contra la propagació del cargol poma, confinant les embarcacions en aquest tram.

Cal dir que la CHE el passat dimarts també va reduir el desembassament puntual al tram final de l’Ebre contra les algues per les baixes reserves als pantans. Previst durant la primavera i l’hivern com a crescudes puntuals per renaturalitzar el règim de cabals i reduir la presència de macròfits a la llera, en aquesta ocasió la poc aneu al Pirineu i la manca de reserves a Mequinensa, per les escasses pluges, han portat l’organisme de conca a reduir-lo.

Comentarios
Multimedia Diari