Ascó i Vandellòs ajornen mesures de reforç de seguretat del pla Fukushima

El Consell de Seguretat Nuclear ha autoritzat allargar el termini per a determinades actuacions, quan han estat 'ben justificades' pels operadors

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Este Nàstic no tiene cara de play off. Lo cierto es que no la ha tenido durante las últimas semanas porque a la hora de la verdad no ha sacado a relucir la personalidad necesaria para un equipo que quiere estar arriba.

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha atès parcialment les sol·licituds de diverses centrals nuclears, entre les quals hi ha Ascó i Vandellòs (a més d’Almaraz i Trillo) per ajornar el compliment d’algunes de les exigències del pla d’actuacions que es van derivar de la catàstrofe de Fukushima.

En tots els casos i amb caràcter general, el màxim organisme regulador en matèria nuclear apunta a «l’escassíssima antelació» amb què els titulars de les plantes han presentat aquestes peticions». Això no obstant, el ple del CSN estima aquelles demandes que estan prou justificades, segones detalla a l’acta de la reunió plenària, publicada al seu web.

La central nuclear d’Ascó va demandar posposar terminis en relació amb la protecció davant de trencaments circumferencials de canonades no sísmiques (només en el cas de la unitat Ascó I); les anàlisis sísmiques de l’emmagatzematge de material combustible, de l’encarrilament de barrancs i d’accidents severs en parada, i la implantació d’accions a la xarxa de drenatges de l’emplaçament.

Respecte a l’estudi d’accidents severs que s’inicien amb la central en parada, el titular sol·licita un ajornament fins al 31 de desembre del 2016, a l’espera de la conclusió dels treballs en curs del Grup de propietaris de reactors PWR de Westinghouse (WOG).

El Ple del CSN acorda que aquest últim estudi ha d’estar acabat abans del 31 de desembre del 2015, i estableix el mes de març vinent com a màxim per acabar els treballs a la xarxa de drenatge.

Rebutja també la sol·licitud de les dues unitats d’Ascó d’endarrerir el termini sobre la implantació de les accions en cas d’haver de reforçar mitjans humans i equips de protecció radiològica, en concret els referits a disposició de balises.

Sobre Vandellòs II, el Ple del Consell de Seguretat Nuclear emet una apreciació favorable a la seva sol·licitud d’allargar els temps per aplicar les accions exigides a la xarxa de drenatge, «a causa de la seva complexitat tècnica i possibles interferències amb elements enterrats».

Per contra, descarta la demanda en relació amb les accions derivades de les anàlisis sobre necessitats de mitjans humans i equips de protecció radiològica.

Comentarios
Multimedia Diari