Balfegó pesca 2.410 tones de tonyina roja en sis dies

Les mbarcacions que transporten les piscines aqüícoles arribaran els propers 10 dies

| Actualizado a 07 junio 2021 16:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els vaixells d’encerclament de Balfegó ja estan atracats al port de l’Ametlla de Mar després de finalitzar la campanya de pesca 2021. La flota, liderada i comandada per La Frau i Tio Gel II, embarcacions capitanejades pels cosins Balfegó, han capturat la quota assignada – un total de 2.410 tones provinents dels acords comercials assolits enguany – en només sis dies de pesca efectiva.

Com a novetat, l’empresa de l’Ametlla de Mar ha aplicat enguany un protocol experimental pioner en la pesqueria de la tonyina roja que té com a objectiu preservar la seguretat dels mariners i dels exemplars durant les maniobres, a la vegada que contribueix a incrementar les ràtios de qualitat del producte.

Des de l’empresa s’han mostrat molt satisfets per haver aplicat amb èxit el protocol i convençuts que comportarà importants millores a les futures campanyes de pesca. “Finalitzem un any més la campanya molt satisfets per capturar la quota assignada amb poc temps i, especialment, per les grans millores que han comportat els nous protocols aplicats. Volem felicitar l’esforç i la ràpida adaptació de tots els tripulants i vaixells que han participat en aquesta campanya. La prova pilot ha estat tot un èxit, el que ens permetrà incorporar-ho de forma permanent a les properes campanyes”.

A més, des de l’empresa han volgut afegir “cal que tots els pescadors siguem responsables amb el recurs que se’ns permet pescar. Només així es podran obtenir tants bons resultats com els que s’han obtingut en la pesqueria de la tonyina roja, un model per a pesqueries de tot el món”.

Per altra banda, la digitalització i automatització de totes les transmissions entre els vaixells de la flota – vuit vaixells d’encerclament, setze remolcadors i cinc embarcacions auxiliars – ha optimitzat i agilitzat, tant el registre de les captures com la custòdia de la documentació i les comunicacions. Cada embarcació de la flota anava equipada amb una tablet, un correu electrònic, una antena i un router per a comunicar-se a través de satèl·lit.

Es preveu que les embarcacions que transporten les piscines aqüícoles arribin els propers 10 dies.

Comentarios
Multimedia Diari