Bel carrega contra Sancho per les seves declaracions sobre la creació d'un consorci sanitari a l'Ebre

Ferran Bel es mostra partidari de fer "alguna cosa" en l'àmbit sanitari del territori des de l'àmbit públic, de forma consensuada i amb persones de futur

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

L'alcalde de Tortosa, Ferra Bel, ha qualificat "d'imprudents i inconvenients" les declaracions fetes la setmana passada pel secretari de Participació Local i Social del Departament de Salut, Francesc Sancho, sobre la necessitat de crear un ens de gestió de l'àmbit sanitari a les Terres de l'Ebre. Bel, que s'ha mostrat partidari de fer "alguna cosa", ha lamentat que es faci una proposta així a final de legislatura i davant d'un cicle electoral. "Sóc dels que penso que ho hem de fer des de l'àmbit públic però de forma ben feta, consensuada, i que passi per persones de futur i no de passat, i en cap cas veig que passi per cap dels dirigents que hi ha actualment al Departament de Salut", ha etzibat.

Bel ha lamentat que Sancho hagi fet aquestes declaracions "sense tenir en compte al món local" del territori, cosa que ha titllat de "falta de respecte absolutament imperdonable". El dirigent convergent ha criticat, sobretot, el moment de fer la proposta "potser l'havia de plantejar fa dos anys", i ha reiterat la necessitat de "moure fitxa" en l'àmbit sanitari de les Terres de l'Ebre "des de la discreció, el consens, i no entrant com un elefant a una terrisseria".

L'alcalde ha assegurat que Sancho no ha parlat mai d'aquesta qüestió amb l'Ajuntament de Tortosa i li ha llençat una advertència: "si el senyor Sancho pensa que a les Terres de l'Ebre es pot fer alguna cosa sense tenir en compte l'Ajuntament de Tortosa és que no li ha servit de res la seva etapa com a delegat del Govern".

El secretari de Participació Local i Social del Departament de Salut, Francesc Sancho, va plantejar el passat dijous la necessitat que les Terres de l'Ebre tinguin un ens propi que gestioni les estructures sanitàries del territori. Tot i no atrevir-se a parlar de consorci sanitari, arran de la polèmica generada a Lleida, Sancho va assegurar que cal decidir quina és la fórmula adient per tirar endavant una "estructura" que permeti dotar el territori "d'autonomia d'organització i gestió". Des de Tortosa, on va presidir el Consell de Salut de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre, Sancho va fer una crida a les forces polítiques per cercar el màxim consens després del cicle electoral.

Comentarios
Multimedia Diari