Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Caseres denuncia onze dies sense servei de telefonia fixa a la població

Benifallet també s’ha queixat d’un deficient servei de telefona mòbil des de fa uns mesos, amb talls constants de les trucades

| Actualizado a 01 julio 2022 17:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Caseres, població de la Terra Alta al límit amb l’Aragó, porta aquest divendres onze dies sense servei de telefonia fixa. Segons ha denunciat l’Ajuntament, l’avaria es va produir després d’una tempesta i s’ha anat allargant durant més d’una setmana, sense que els tècnics n’hagin trobat la solució. L’alcalde del municipi, Manel Palau, explica al Diari que des de la companyia Movistar els han assegurat en diverses ocasions que l’avaria havia estat solucionada, però aquest divendres a la tarda continuaven sense línia. El telèfon mòbil i internet, per contra, han funcionat amb normalitat.

Palau considera la situació com a molt greu. «Al poble hi ha molta gent gran que viu sola i que no disposa de telèfon mòbil, pel que estan totalment incomunicats des de fa 11 dies», denuncia. Un fet que resulta encara més greu en diversos casos que tenen el servei de teleassistència connectat a la línia fixa de telèfon. «Treballem per portar la fibra òptica a Caseres però, a la vegada, ens deixen sense cobertura de telèfon fix», lamenta l’alcalde.

En situacions climatològiques adverses ja havien tingut alguna avaria, però s’havia resolt amb més rapidesa, segons explica Palau.

Des de Movistar no s’ha donat cap explicació per aquest retard en la resolució de l’avaria i aquest divendres han assegurat a l’Ajuntament que s’aniria tornant a la normalitat «en les hores següents, de forma progressiva».

L’alcalde terraltí reclama una resolució definitiva i la inversió necessària perquè no es torni a repetir una situació com aquesta.

Baix Ebre

A la veïna comarca del Baix Ebre, al municipi de Benifallet també fa mesos que estan queixosos amb la companyia Movistar, però en aquest cas pel servei de telefonia mòbil.

I és que des de fa dos o tres mesos, la cobertura és deficient i els usuaris pateixen talls en les seues comunicacions, com ha pogut comprovar també el Diari durant una trucada a l’alcaldessa, Mercè Pedret.

L’afectació se centra en els usuaris de Movistar i d’altres companyies que fan ús de la seua xarxa de comunicacions. «Primer era una cosa puntual, però s’ha anat agreujant», afirma Pedret.

Segons l’alcaldessa, les infraestructures estan obsoletes. «Al poble hi ha una centraleta dels anys vuitanta i un receptor que rep la senyal d’una antena a l’altra banda del riu Ebre. La solució que ens han donat és que podem un metre i mig els arbres de vora el riu. Si hi haguessen cases, què hauríem de fer, tombar-les?». «La seua obligació és donar un bon servei als usuaris i millorar les infraestructures si és necessari», remarca l’alcaldessa.

Consell i Parlament

L’Ajuntament de Benifallet ha presentat una queixa i l’alcaldessa ha portat el cas al Consell Comarcal del Baix Ebre. I és que a la comarca hi ha també d’altres poblacions amb problemes en el servei de telefonia mòbil o internet, com seria el cas de Tivenys i d’una part del terme de l’Ampolla. «El PSC s’ha compromès també a portar aquestes problemàtiques al Parlament de Catalunya», explica l’alcaldessa.

Comentarios
Multimedia Diari