Comença la segona escola de famílies a la Ràpita

El cicle de xerrades mensuals tracta temes que afecten la infància i l’adolescència

22 febrero 2022 10:17 | Actualizado a 22 febrero 2022 10:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La prevenció dels trastorns alimentaris i els riscos físics i psicològics que poden ocasionar és el tema que obrirà la segona edició de l’escola de famílies programada per l’Ajuntament de la Ràpita. El psicòleg i psicoterapeuta Joan Garcia durà a terme la xerrada adreçada a famílies amb fills preadolescents i adolescents, aquest divendres 25 de febrer a l’Espai Jove el Maset.

La regidora d’Educació, Èrika Ferraté, manifesta al Diari que «els dies i horaris aniran variant per no perjudicar algun sector que no li vagi bé en divendres a la tarda. Amb aquesta mateixa finalitat hem optat per realitzar un model híbrid de programació, fent una simbiosi que combina les sessions presencials amb unes altres telemàtiques».
L’any passat tot va ser telemàtic, però «cal tenir en compte les famílies que presenten un accés limitat (o no en tenen) a les noves tecnologies».

Les conferències presencials s’impartiran al Maset, on s’habilitarà un servei de monitoratge per a infants, amb l’objectiu de facilitar la conciliació familiar. A més, s’enregistraran aquestes sessions i es difondran al web i xarxes socials municipals per a poder arribar al màxim de famílies possible. La inscripció es pot fer a l’enllaç cutt.ly/UO97f5E.

Hi haurà formacions sobre l’assetjament escolar, la coeducació, l’autoestima, les emocions des de casa o la prevenció dels trastorns alimentaris. També s’incidirà en com educar els infants en estils de vida saludables, la importància del vincle en el desenvolupament de l’infant, l’educació sexual afectiva, l’addicció a les pantalles i les socioaddiccions. Des de la regidoria d’Educació apunten que «anirem equilibrant els diferents temes perquè no es vagen repetint aquells que aborden temàtiques similars».

Enquesta a les famílies

Les qüestions escollides per a l’escola d’enguany són fruit de la recent enquesta duta a terme entre les famílies per avaluar la primera edició i recollir les necessitats que més inquietuds generen. 

Segons Èrika Ferraté, «en la difusió de l’enquesta s’hi han implicat molt els centres educatius del municipi, a més de la publicitat que en vam fer des de les xarxes del consistori». 

Aquesta implicació es va traduir en més de 350 enquestes contestades per a preparar l’edició anterior, per a la programació d’enguany s’ha comptat amb 200 persones enquestades.

«Són unes excel·lents xifres de participació per a tractar-se d’un formulari en línia», diu Ferraté. La regidora considera que l’escola de famílies «és un projecte estructural de la Ràpita que ha vingut per a quedar-se. L’acollida de la primera edició i la valoració de les famílies ens permet elaborar una programació d’acord amb les necessitats més demandades».

L’edició de l’any passat va tenir entre 30 i 50 assistents per jornada telemàtica. Enguany es confia igualar o, fins i tot, superar aquesta participació.

L’escola de famílies és una iniciativa del govern municipal de la Ràpita amb l’objectiu de dotar les famílies d’estratègies que contribueixin a un desenvolupament integral dels seus fills i filles en els aspectes físic, social, escolar, emocional i afectiu.

També pretén ser un espai on pares i mares puguen trobar-se amb especialistes per resoldre els dubtes sobre la criança dels fills, a més de teixir una xarxa d’ajut mutu entre les famílies que participen en aquest innovador projecte al municipi.

Comentarios
Multimedia Diari