Comerciants i restauradors de Tortosa impulsen campanyes per potenciar el consum

La Federació Tortosa Més i l’Ajuntament  s’uneixen per dinamitzar el sector després de la pandèmia

| Actualizado a 01 junio 2021 09:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tortosa i la Federació comercial, de serveis i hostaleria Tortosa Més s’han unit per impulsar diverses campanyes de dinamització per potenciar el consum local, després d’uns mesos en què restauradors i comerciants han patit durament les restriccions per la pandèmia.

Després dels mesos de confinament municipal o comarcal i amb l’arribada del bon temps, els darrers caps de setmana s’ha percebut un increment de clients i l’arribada notable de visitants a la ciutat. El vicepresident de Tortosa Més, Joan Iniesta, valora positivament la dinamització que s’ha vist a la ciutat les últimes setmanes i la mesura aprovada per l’Ajuntament de Tortosa de tornar a fer gratuïta la primera hora de zona blava amb l’aplicació mòbil.

«Poc a poc ens anem recuperant», expressa. «Flexibilitzar la zona blava era una mesura que feia temps que ho reclamavem i ha anat molt bé. Els darrers mesos s’han portat a terme mesures que semblaven difícils amb bons resultats. Es tracta de fer la ciutat més dinàmica amb accions entre l’Ajuntament i la part privada. Hi hem de col·laborar plegats, la ciutat és de tots».

Una de les campanyes més destacades actualment per promoure el consum local és el cicle Cada Mes un Mos. La Federació Tortosa Més s’ha sumat a la iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de Tortosa en el marc de la Capital de la Cultura Catalana 2021. L’objectiu del cicle és posar en valor els productes gastronòmics locals, ja que precisament la gastronomia és un dels eixos i àmbits de treball de la Capitalitat de la Cultura Catalana.

Així, a principis d’any es va potenciar l’oli, al març i abril, l’abadejo, i aquest mes de maig s’ha apostat per la xocolata amb diverses activitats com tastos o concursos. El proper producte serà la sopa de la reina. Posteriorment també se centrarà l’atenció en els productes de l’horta; la cuina del Renaixement; els dolços, pastissets i garrofetes del papa; el panoli, el vi dolç i la mistela; les clementines; el rovelló; i la baldana i el mondongo, que clouran el cicle al desembre. A més de les activitats vinculades a cada producte, diversos restaurants que formen part de l’associació de restauració Platigot també ofereixen, dins dels seus menús, plats cuinats amb els productes gastronòmics de cada mes.

Així mateix s’han repartit unes bosses de mà per a la compra, fetes amb materials ecològics, que incorporen el lema «Jo faig gasto al barri», per impulsar la compra de productes de proximitat. «Creiem que ara calia empoderar el client i no al botiguer, de forma que havia de ser un missatge de conscienciació cap a ell», declara el vicepresident.

Aquest mes de juny Tortosa també participarà a la campanya de suport al petit comerç de la Xarxa de Barris Antics Compra i Descobreix Catalunya.

La Federació Tortosa Més no deixa d’incrementar federats i reuneix ja gairebé 180 establiments. També en els darrers mesos s’han portat a terme cursos formatius adreçats al sector comercial i al de la restauració ja que, en paraules d’Iniesta, «un dels nostres objectius és formar els federats per ser més competitius i capdavanters». A més, en els darrers mesos han intensificat l’aposta per a les xarxes socials i el desembre passat es va renovar la pàgina web per fer-la més dinàmica i actualitzada.

Comentarios
Multimedia Diari