Creix el turista estatal i estranger a l'Ebre en detriment del mercat català

Els turistes procedents de Barcelona són els que han experimentat un major descens mentre augmenta el turista francès, que s'ha doblat, i el dels Països Baixos, que s'ha triplicat

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Els visitants a les Terres de l’Ebre procedents de la resta de l’Estat i de l’estranger han augmentat en 6 punts i 3 punts, respectivament, en detriment del mercat català, que ha davallat gairebé 10 punts percentuals.

Aquesta és una de les principals conclusions de l’anàlisi de la demanda turística de 2014 dirigit per l’Observatori de la Fundació d’Estudis Turístics vinculat a la Universitat Rovira i Virgili i que ha presentat el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

Els turistes procedents de Barcelona són els que han experimentat un major descens. València, Aragó i el País Basc continuen sent les comunitats de l’Estat que més visiten l’Ebre. Pel que fa a turistes de l’estranger, els francesos gairebé s’han doblat (han passat del 6% a l’11%) i els Països Baixos s’han triplicat. Pel que fa als turistes que aquest estiu han visitat l’Ebre per primer cop, el 41% afirma que havia sentit a parlar de la destinació feia anys i el 30,6% diu haver conegut la destinació a través d’amics o parents.

El visitant tipus

Les dades destaquen que el visitant tipus és un adult d’entre 35 i 44 anys que viatja en família i es desplaça en vehicle propi. D’altra banda, l’estudi percep l’augment d’aquest perfil de turista, que s’ha vist incrementat en 6,2 punts i que permet situar el turisme familiar en les primeres posicions de visitants de la destinació. Pel que fa al nivell econòmic, el grup predominant segueix sent de classe mitjana (42,7%), seguit de la classe mitjana-alta (29,6%). Destaca l’increment de la classe alta, de 2,6 punts, mentre que la classe social mitjana-baixa i baixa han disminuït 8,8 i 2,2 punts.

Les principals activitats realitzades durant l’estiu han estat anar a la platja (64,8%), visitar llocs culturals i/o naturals (36,7%) i relaxar-se i descansar (35,5%). El Parc del Delta ha captat l’atenció de bona part dels turistes allotjats a hotels, càmpings i establiments de turisme rural un 50,5% de freqüència. Els següents espais més freqüentats han estat Tortosa (15,6%) i el Montsià (13,4%). Quant a les motivacions, un 46,1% la consideren una destinació que transmet «calma i tranquil·litat». Altres vinculen aquest territori amb «naturalesa» (8,1%) i «vacances» (6,0%).

El resultat consolida, un any més, la destinació com a preferent de turisme familiar, gràcies a actius com les platges, els espais naturals i el patrimoni cultural.

Comentarios
Multimedia Diari