CUP Ebre recorda que va denunciar 'indicis d'irregularitats' a l'Hospital d'Amposta

Afirmen que no els sorprèn

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La portaveu de la Comissió de Sanitat de la CUP a les Terres de l'Ebre, Núria Rodríguez, ha assegurat que el registre a l'Hospital Comarcal d'Amposta, dins del cas Innova, no els sorprèn perquè ja van denunciar "indicis d'irregularitats" en l'any 2011.

Mentre agents de la Guàrdia Civil prossegueixen el registre a l'Hospital Comarcal d'Amposta, Rodríguez ha assenyalat que "és una operació que no ens sorprèn", ja que la CUP ja va denunciar el 2011 que hi havia "molts indicis sobre irregularitats en la gestió de la fundació de salut de Sagessa i que també afectava les Terres de l'Ebre".

El 2011, la CUP va remetre cartes a tots els membres dels consells d'administració de Sagessa de les Terres de l'Ebre, és a dir, a l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel; i el d'Amposta, Manel Ferré, així com els diferents presidents dels Consells Comarcals que també formen part del consell d'administració de Sagessa.

"Demanàvem que es fes un auditoria externa i profunda on també s'inclogués les diverses fundacions, perquè creiem que hi havia indicis més que suficients que s'estava malgastant diners públics i que hi havia tota una xarxa criminal saquejant diners públics que haurien d'anar destinats a la sanitat pública i que estaven anant a parar a butxaques privades", ha recordat Rodríguez.

"Desgraciadament", segons ha constatat Rodríguez, "els fets d'avui ens donen la raó".

La Guàrdia Civil ha detingut ja set persones relacionades amb una presumpta corrupció de la sanitat pública en el marc de l'anomenat cas Innova de Reus, que investiga el jutjat número 3 d'aquesta ciutat sota secret de sumari, han informat a Efe fonts pròximes al cas.

La Guàrdia Civil, que actua com a policia judicial, ha practicat 25 registres simultanis als partits judicials de Reus, Tarragona, Valls i Amposta, el radi d'acció del Grup Sagessa, empresa pública sanitària de Reus.

Els agents han entrat als Ajuntaments de Reus, Cambrils i La Torre de l'Espanyol, així com els hospitals de Reus i Amposta, a l'Institut Pere Mata de Reus; a l'empresa Activa Mútues 2008 (a la seva seu de Tarragona); a l'empresa Ambulàncies Reus; i a d'altres empreses privades relacionades amb el món de la sanitat a Tarragona i Reus i als domicilis particulars de les persones implicades.

Aquestes detencions i registres de l'anomenada Operació Cirurgia s'emmarquen en la peça separada número 4 del cas Innova, que el jutjat número 3 de Reus ha desglossat en, que se sàpiga, onze peces separades, la majoria sota secret de sumari.

En les diligències d'avui s'investiguen indicis de delictes contra l'Administració Pública: falsedat documental, prevaricació, malversació de diners públics, suborn, tràfic d'influències i blanqueig de capitals, informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

També es sospita que càrrecs públics, directius d'empreses públiques i empresaris es van organitzar en una trama per poder cometre, presumptament, aquests delictes.

Les actuacions, que es troben sota secret de sumari, compten amb la participació, en funcions d'auxili judicial, de personal de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat (IGAE) i de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària.

Comentarios
Multimedia Diari