Demanen cinc anys per construir dins l’espai natural a l'Ampolla

L’acusat és un ciutadà francès de 59 anys que va ampliar una antiga granja per destinar-la a habitatge. En el seu dia, l’Ajuntament denegà la llicència per estar dins el parc del Delta de l’Ebre

| Actualizado a 24 agosto 2021 14:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Haver construït dins l’espai protegit del Delta de l’Ebre podria costar-li car a un home per a qui el fiscal li demana cinc anys i mig de presó, el pagament d’una multa de 10.800 euros i que se l’inhabiliti per exercici professió u ofici relacionats amb la construcció durant cinc anys. Així ho recull l’escrit de conclusions provisionals presentat pel Ministeri Públic i al qual ha tingut accés el Diari. El cas arribarà a judici en un dels dos Jutjats del Penal de Tortosa.

L’acusat és un ciutadà nascut a França fa 59 anys. El 25 d’abril de 2016, els agents rurals van detectar una obra consistent en l’ampliació de la distribució interior en una antiga construcció (granja) per destinar-la a habitatge. L’indret és al paratge Bonastre, al terme municipal de l’Ampolla i dins l’Espai d’Interès Natural del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

L’obra, segons la Fiscalia, fou realitzada per l’acusat actuant com a propietari i promotor en sòl no urbanitzable, catalogat com d’especial protecció PEIN. I això després que no li fos concedida llicència d’obra sol·licitada el 29 de març de 2016. Afegeix el Ministeri Públic que l’home era coneixedor que la seva parcel·la es trobava en un espai d’interès natural i que la normativa administrativa impedia la construcció realitzada. Per això està acusat d’un delicte contra l’ordenació del territori.

El fiscal demana que l’acusat enderroqui les obres que ha fet i la reposició de la finca al seu estat original ja que, en cas contrari, el seu manteniment desnaturalitzaria les característiques pròpies del sòl agrícola. I en cas que no ho faci voluntàriament en el termini de dos mesos a comptar a partir de quan la sentència sigui ferma, demana que ho faci l’Ajuntament i passi la factura al processat. 

El Consistori, a més, haurà de donar compte de l’execució de la demolició i les seves incidències, mentre que els agents rurals faran el control dels treballs.
 

Comentarios
Multimedia Diari