Denuncien la mort de gats per l'atac de gossos perillosos solts al nucli antic de Tortosa

L'entitat Progat ha denunciat els fets alaPolicia Local i demana col·laboració per identificar els propietaris dels gossos

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’entitat Progat de Tortosa, que gestiona les colònies de gats de carrer a la ciutat, ha presentat una denúncia davant laPolicia Local per la mort de més d’una quarantena d’animals en diferents punts del nucli antic des del passat mes de desembre.

Asseguren que els atacs són obra d’un grup de gossos perillosos que els seus propietaris deixen solts al carrer, i que agredeixen els gats que viuen al carrer fins a la mort. La meitat dels gats morts procedien de la colònia de la Costa dels Capellans, mentre que també hi ha hagut atacs a la plaça Sant Joan, el Rastre, Santa Clara o la zona del Garrofer, així com darrere dels jutjats, segons explica al Diari Dora Casadó, de Progat.

Amb la denúncia, l’entitat ha adjuntat una autòpsia realitzada a un dels animals, que confirma la mort per l’agressió d’un gos, i també diversos testimonis de veïns del nucli antic que han vist aquests gossos.

Inicialment eren tres animals els que van ser vistos solts pel carrer. «La protectora Arca en va poder capturar un, el qual no disposava de xip i per tant no s’ha pogut determinar qui era el seu propietari», comenta al Diari Dora Casadó. Els altres dos gossos, que continuen atacant les colònies de gats del nucli antic serien, segons la denúncia presentada, un pitbull color marró atigrat i un mestís de Schnauzer color negre.

Des de l’entitat s’apunta que aquests gossos poden tenir propietari resident al nucli antic, tot i que aquest extrem encara no ha estat confirmat a nivell policial; i alerten del perill que suposa la presència d’aquests animals solts pel barri, «no només per als gats, també per a les persones i altres animals de companyia».

L’entitat Progat treballa des de fa més de deu anys a Tortosa en l’atenció a les diverses colònies de gats de carrer que hi ha a la ciutat.

Esterilitzats

Segons expliquen des de l’associació, aquests gats es troben esterilitzats, vacunats i desparasitats, de manera que no suposen cap problema per al veïnat;«ans al contrari, formen part del paisatge urbà», destaca Casadó.

Entre altres iniciatives, l’entitat també promou l’adopció de gats abandonats.

Comentarios
Multimedia Diari