Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Denuncien una casa rural del Delta de l’Ebre perquè la seua teulada podria matar aus

L’Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (ACTYMA) ho denuncia a Medi Ambient

| Actualizado a 19 junio 2022 17:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

L’Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (ACTYMA) ha denunciat davant el Departament de Medi Ambient una casa rural del Delta de l’Ebre que assegura que pot provocar la mort «indiscriminada» d’aus per la teulada , de palla i recobert amb una xarxa metàl·lica.

En un comunicat, l’associació manté que aquest tipus de teulades vulnera la llei de protecció dels animals i la de Patrimoni Natural i Biodiversitat, per la qual cosa demana que s’obri expedient sancionador als responsables de la casa, situada a la reserva natural del Delta de l’Ebre, on s’estima que hi viuen més de 300.000 aus de 300 espècies diferents.

Segons l’associació, la xarxa metàl·lica instal·lada a la casa denunciada, que precisament pretén evitar la nidificació, pot provocar una mort «lenta i cruel» a les aus que hi quedin atrapades.

«Hem rebut informació sobre aquest tipus de construcció a la qual se li afegeix tela metàl·lica per evitar la nidificació causant l’efecte contrari al desitjat, provocant empresonament de nius sota aquesta tela i múltiples morts d’aus que moren atrapades. El filferro o fils resistents només s’han d’usar per lligar el feix de palla als travessers, però no per a un acabat exterior mitjançant tela metàl·lica cobrint la teulada», ha explicat ACTYMA.

ACTYMA recorda a més que les construccions a la reserva natural del Delta de l’Ebre han de ser supervisades per l’administració.

Comentarios
Multimedia Diari