Deu anys de Jota Campus: tocar, cantar i ballar descobrint el delta de l'Ebre

Reportatge: les jornades d'aprenentatge combinen música d’arrel i entorn natural

29 julio 2021 14:00 | Actualizado a 29 julio 2021 14:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Aprendre, xalar i descobrir el territori», aquest és el lema del Jota Campus. Aquestes estades de música popular se celebren, des de fa gairebé una dècada, tots els estius al Poblenou del Delta i busquen ensenyar i transmetre, no només la jota sinó també altres estils i disciplines tradicionals. Tallers d’acordió, de balls de plaça, de seguidilla i fandango, de percussió tradicional o cant són algunes de les activitats que s’estan oferint fins divendres per ampliar coneixements musicals i aprendre altra forma de transmetre. «Els alumnes no només venen per aprendre un repertori, sinó també una forma de fer i compartir música basada en la transmissió oral. La música popular, molta gent, l’hem après i viscut així i d’aquí també s’ensenya», explica Arturo Gaya, músic i director del Campus. Per oferir aquesta formació, el campus té un grup de professors habituals i d’altres convidats. «Intentem que cada any vinguin professors que puguin aportar coses noves perquè sabem que l’alumnat confia en el que li oferim. Cuidem molt aquesta oferta».

Enguany, tal com expliquen des de l’organització el nombre de participants ha augmentat. Segons explica Gaya, les places es van exhaurir en pocs dies: «Enguany hi ha més alumnes que mai, les places es va esgotar en quatre dies. La gent té ganes de cultura»

El Campus és l’Escola d’Estiu de l’Aula de Músiques de la Terra, un projecte formatiu per ensenyar músiques d’arrel.

Mén enllà de la formació musical

El Jota Campus no es limita a les formacions musicals. Durant el dia hi ha classes i després de sopar, concerts a càrrec dels professors i una mostra del que han après els alumnes. Enguany, per a la sessió de cloenda tindrà lloc un espectacle conjunt de cant, multi-instrument i dansa en homenatge a Jordi Fàbregas, referent de la música d’arrel i la seva divulgació, que va morir a principis d’aquest any.

D’altra banda, s’han programat sessions perquè els alumnes puguin conèixer la zona. «El Jota Campus va nàixer amb la idea de tocar, cantar i ballar, però també per descobrir el Delta», explica el director, i afegeix que és com una estada d’estiu que combina formació cultural i una part més social, amb el descobriment de l’entorn i la seva gent. «Els alumnes treballen molt, però també s’ho passen molt bé. Un dels millors records que tenen és compartir».

Comentarios
Multimedia Diari